Ucrainenii avanseaza puternic si in est, au eliberat orasul Volokhiv Yar. Momentul in care un Su-25SM rusesc este doborat in aceasta zona – Video

externe

Fortele ucrainene avanseaza spre estul celui de-al doilea oras ca marime din Ucraina, Harkov, anunta CNN. Imagini recente din retelele de socializare, geolocalizate de CNN, arata soldati ucraineni in orasul Volokhiv Yar, care a fost ocupat pana de curand de fortele rusesti.

Iata imaginile mentionate de CNN:

Iata si momentul in care fortele ucrainene au doborat un Su-25 in aceasta zona:

Daca fortele ucrainene reusesc sa isi consolideze prezenta in Volokhiv Yar, acestea ar putea incercui trupele rusesti din orasul vecin Balakliya, subliniaza CNN. CNN a geolocalizat inregistrari video care arata fortele ucrainene la periferia orasului Balakliya. Exista indicii ca luptele sunt in desfasurare in zona.

Informatii din ambele parti sugereaza ca Balakliya este aparata de militieni din asa-numita Republica Populara Luhansk si de soldati din Garda Nationala Rusa.

Marti, Institutul pentru Studiul Razboiului (ISW) a declarat ca fortele ucrainene se apropiau de Balakliya, impingand probabil fortele rusesti pe malul stang al raurilor Severskyi Donets si Serednya Balakliika.

Videoclipurile au aratat soldati ucraineni in Verbivka, langa Balaklia.

„Mai multe surse rusesti au recunoscut castigurile ucrainene in Verbivka si au raportat ca fortele rusesti au demolat poduri nespecificate in imprejurimile estice ale Balaklia pentru a preveni noi avansuri ucrainene”, a declarat ISW in raportul sau zilnic privind razboiul din Ucraina.

„Contraatacul ucrainean din 6 septembrie din Harkov a fost probabil permis de redistribuirea fortelor rusesti in afara zonei pentru a intari pozitiile rusesti impotriva contraofensivei ucrainene din regiunea Herson”, a adaugat ISW.

Comentarii: