Ucrainenii avanseaza si in Donetk, au eliberat inca un sat. Steagul Ucrainei flutura din nou in aceasta regiune – Video

externe

Satul Dibrova, din regiunea Donetk, a fost eliberat de invadatorii rusi, anunta publicatii din Ucraina.

Dibrova este situat langa Liman, unde luptele continua. Steagul Ucrainei flutura din nou deasupra localitatii.

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a apreciat sambata, la reuniunea de la Tallinn a Comitetului Militar al NATO, ca ajutorul militar occidental a fost crucial pentru rezistenta Ucrainei in fata agresiunii ruse, relateaza dpa.

„Ofensiva in curs dovedeste ca ajutorul militar apropie Ucraina de victorie si de pace. Obiectivul nostru principal trebuie sa fie amplificarea ajutorului si a livrarilor de armament, pentru a respinge agresiunea Rusiei cat mai curand”, a declarat ea in discursul in fata reprezentantilor statelor membre ale Aliantei Nord-Atlantice.

Armata ucraineana a eliberat recent teritorii, in urma unei contraofensive in nord-est, iar „infrangerea operationala” a Rusiei in regiunea Harkov este un indiciu ca Ucraina controleaza situatia si actioneaza inteligent, a mai spus Kallas.

Contributia Estoniei la ajutorul pentru Ucraina a reprezentat 0,8% din PIB, a aratat sefa guvernului de la Tallinn, promitand ca tara sa va continua sa sprijine eforturile ucrainenilor „oricat timp va fi nevoie”.

Comandantul armatei estoniene, general-locotenentul Martin Herem, a facut apel la omologii sai prezenti la reuniune sa ajute in continuare Ucraina.

„Daca dorim sa pastram ordinea mondiala pe care o cunoastem, Ucraina trebuie sa invinga. Ca sefi ai apararii, trebuie sa insistam pentru asistenta militara semnificativa si continua, fie sub forma sprijinului material, fie prin instruire sau alte ajutoare relevante”, a spus el, adaugand: „Ne-am dat cu totii seama ca nu e vorba de un sprint, ci de un maraton”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: