Ucrainenii inainteaza si in sud, oficialii rusi au inceput panicati sa isi evacueze familiile din Crimeea. Rusii incearca si sa isi vanda casele

externe

Reprezentanti ai autoritatilor ruse din administratia Crimeii – peninsula ucraineana anexata de Rusia in 2014 – ‘isi evacueaza de urgenta familiile din regiune si din sudul Ucrainei, potrivit unui raport publicat marti de Directia principala de informatii a Ministerului ucrainean al Apararii (GUR), citat de agentiile de presa EFE si Ukrinform, informeaza Agerpres.

‘Actiunile incununate de succes ale aparatorilor ucraineni au obligat ‘asa-zisele autoritati’ din Crimeea ocupata temporar si din sudul tarii noastre sa-si mute de urgenta familiile pe teritoriul Federatiei Ruse’, se arata intr-un raport al GUR, publicat marti.

Peninsula Crimeea a fost ocupata si anexata in 2014 de Moscova, care si-a impus propriile autoritati in zona nerecunoscute de comunitatea internationala.

In pofida incercarilor rusilor de a garanta populatiei securitatea vietii in peninsula, reprezentantii administratiei de ocupatie, angajati ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) si comandanti ai unor unitati militare incearca in secret de subalterni sa-si vanda casele si sa-si evacueze de urgenta rudele din Crimeea, potrivit datelor detinute de Serviciul ucrainean de informatii militare.

In schimb, rusii au interzis celorlalti cetateni sa incheie contracte de vanzare-cumparare de imobile in zona.

Ei au introdus, de asemenea, ‘restrictii privind circulatia peste Podul Crimeii si incearca prin toate mijloacele sa nu permita accesul la informatii despre contraofensiva desfasurata de armata ucraineana’, conform aceluiasi comunicat.

Pana luni, potrivit agentiei Ukrinform, fortele ucrainene au inaintat aproximativ 12 kilometri in teritoriul controlat de trupele ruse in sudul Ucrainei si au eliberat 13 asezari.

Mai mult despre: ,

Comentarii: