Ucrainenii lovesc puternic cu HIMARS de la distanta. A explodat un depozit rusesc de munitii chiar langa capitala separatistilor, apoi altul de petrol – Video

externe

Fortele ucrainene care rezista invaziei ruse au reusit sa distruga noi obiective rusesti aflate in spatele liniilor, aruncand in aer depozitul de munitii de la Iasinovataia, chiar de langa orasul Donetk, capitala separatistilor sustinuti de Rusia.

Trupele Kievului au reusit sa arunce in aer si depozitul de petrol de la Rovenki.

Ambele obiective sunt la mai multe zeci de kilometri departare de linia frontului ruso-ucrainean.

Exista informatii si ca la Iasinovataia ucrainenii au reusit sa distruga si cateva linii de cale ferata pe care rusii le folosesc pentru a aduce trupe si resurse pe front.


Aceste atacuri ucrainene departe de linia frontului au devenit tot mai comune in ultimele 2 saptamani, cu ucrainenii reusind sa atinga tinte aflate la 50 de kilometri departare.

Reusitele se datoreaza faptului ca ucrainenii primesc tot mai multe arme cu raza mare de actiune, de la artilerie mobila HIMARS la Howitzer germane. Acestea le permit sa atace tinte pe care cu greu le puteau atinge anterior.

Capacitatea Ucrainei de a lovi la distanta este principalul motiv pentru care Rusia a anuntat o retragere de mare importanta, cea din Insula Serpilor, pe care ucrainenii au bombardat-o constant in ultimele zile.

In acelasi timp, continua luptele intense intre trupele rusesti si cele ucrainene. In timp ce rusii au un avantat in Donbas si sunt aproape sa ia orasul Lisiceansk, ucrainenii au reusit avansuri mici, dar constante, in ultima saptamana in regiunea Herson.

Ei sunt acum la aproximativ 25 de kilometri departare de orasul Herson, cel mai important din sud pe care Rusia l-a ocupat de la inceputul razboiului.

Mai mult despre:

Comentarii: