politica

UDMR il lasa balta pe Dragnea cu totul. Nu sustine sub nicio forma adoptarea unei ordonante de urgenta pentru codurile penale

UDMR nu sustine modificarea legislatiei penale prin Ordonanta de Urgenta, spune liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila. Guvernul ar putea adopta o ordonanta pentru articolele declarate constitutionale din Codul Penal si din cel de Procedura Penala.

Cseke Attila a declarat, la RFI, ca UDMR nu este de acord cu o eventuala Ordonanta de Urgenta pentru Codurile Penale: „Pe legislatia penala nu sustinem, daca depinde de noi. Sigur, nu suntem la guvernare, dar nu sustinem adoptarea unor masuri, unor demersuri, prin Ordonante de Urgenta”.

Senatorul UDMR spune ca modificarea Codurilor penale ar trebui facuta de Parlament, pentru ca este un proiect al Parlamentului.

„A fost gresit si in 2016, cand Guvernul tehnocrat a adoptat o asemenea masura, a modificat Codul Penal si cel de Procedura Penala prin OUG. Ar fi gresit si de data aceasta, daca s-ar face, chiar daca sunt articole declarate constitutionale. De aceea avem Parlament, este un proiect legislativ care se intoarce in Parlament de la CCR. Parlamentul este indrituit sa faca acele modificari care pot fi facute, pentru a fi constitutional proiectul. Deci intr-un cuvant, nu am sustine o asemenea modalitate de modificare a legislatiei penale”, a adaugat Cseke Attila.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu poate spune daca Ordonanta de Urgenta vizand modificarea Codurilor penale va fi adoptata pana la sfarsitul anului. El spune insa ca o astfel de Ordonanta s-ar justifica pentru evitarea declansarii procedurii de infringement din cauza netranspunerii unor directive europene.

Intrebat, joi, daca Ordonanta de Urgenta vizand articolele declarate constitutionale din Codurile penale va fi gata pana la finalul anului, Tudorel Toader a spus ca nu stie si ca „trebuie examinat”.

Premierul Viorica Dancila a anuntat luni, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca s-a decis adoptarea unei Ordonante de Urgenta pe Codurile penale, fiind vizate doar articolele declarate constitutionale. Ea a spus ca a fost un vot privind „oportunitatea” acestei ordonante si ca nu s-a stabilit cand anume va fi adoptata.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

7 ore ago

Moscova anunta ca isi va intensifica bombardamentele asupra Ucrainei. Soigu: „Am spulberat mitul superioritatii armelor occidentale”

Rusia isi va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adapostesc arme furnizate de…

48 de minute ago

Antena 3 a iesit rapid cu un sondaj dupa retragerea lui Cirstoiu: Piedone plus Firea egal 48%

Antena 3 a prezentat, marti, un sondaj realizat de ARA Public Opinion in legatura cu…

O oră ago

Nicusor Dan anunta ca Firea va fi pe locul trei: „Lupta se va da intre mine si Piedone”. Ciolacu: „Firea va castiga, garantez”

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat marti ca lupta pentru fotoliul de edil…

2 ore ago

Rusia bombardeaza Rusia. In doua luni, rusii si-au luat la tinta propriul teritoriu de 21 de ori cu lovituri aeriene

Fortele aeriene ale Rusiei au lansat o racheta masiva pe propriul teritoriu la inceputul acestei…

3 ore ago

Un membru al organizatiei germane de extrema-dreapta AfD a fost arestat sub acuzatia de spionaj pentru China

Procurorii germani au anuntat marti ca politia a arestat un angajat al partidului politic de…

3 ore ago