UDMR isi precizeaza pozitia fata de nominalizarea lui Vlase la sefia SIE. Dragnea nu are niciun motiv de bucurie

politica

Gabriel Vlase este un om corect, care poate sa conduca bine Serviciul de Informatii Externe, a declarat, marti, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Nu conteaza cine conduce SIE. Nu depinde de noi, nu noi propunem, nu noi sustinem, noi nu avem niciun membru in Comisia de control. (…) Putem sa votam, putem sa nu votam, vom vedea. Despre persoana lui Vlase n-am nimic de spus. Este un om corect, il stim din Parlament, poate sa conduca bine SIE. Pana cand nu discutam in grup, nu am cum sa dau niciun mesaj. Sigur, e un om care se descurca acolo, sunt convins”, a declarat liderul UDMR la Parlament, citat de Agerpres.

Deputatul PSD Gabriel Vlase, propus de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, va fi audiat joi in Comisia de control al activitatii SIE, au stabilit, marti, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Vlase a fost niminalizat fara ca Dragnea sa fie consultat. Mai multe surse din PSD au anuntat ca Dragnea chiar a facut presiuni asupra lui Vlase sa renunte la nominalizare.

Data votului in plenul Parlamentului asupra numirii lui Gabriel Vlase va fi decisa la urmatoarea sedinta a Birourilor permanente reunite.

Potrivit prevederilor legale, sesiunea parlamentara ordinara se termina la 30 iunie.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: