UDMR, laudata de Citu si Ciolacu, vorbeste iar de „abuzurile” DNA: „Nu dorim sa desfiintam Sectia Speciala asa cum vrea USRPLUS”

politica

Liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Csoma Botond, care a preluat, vineri, petitia Declic pentru desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustine ca se doreste desfiintarea SIIJ, insa nu in modul in care a propus USR PLUS.

„Am avut o discutie in aceasta dimineata cu reprezentantii Declic in fata cladirii Congresului. Ei ne-au acuzat de faptul ca nu vrem sa desfiintam SIIJ-ul. Eu le-am spus aceeasi pozitie pe care am avut-o in ultimele luni de mai multe ori, si anume ca vrem sa desfiintam SIIJ-ul, dar nu dorim in modul in care aceasta desfiintare a fost propusa de USR PLUS. Noi avem o alta solutie. Nu spunem ca suntem in posesia adevarului absolut. Daca cineva vine cu o propunere mai buna decat a noastra noi suntem deschis dialogului pe marginea acestui subiect. Momentan, nimeni nu a venit cu o propunere. Exista doar propunerea USR si propunerea UDMR. Sigur aici a existat un blocaj, dar noi dorim sa continuam discutiile si sa gasim pana la urma o solutie de compromis”, a declarat, pentru Agepres, Csoma Botond.

Potrivit acestuia, propunerea UDMR a fost ca toate dosarele care au fost pana acum la Sectia Speciala sa ajunga la Parchetul General, „care e o entitate existenta, deci nu trebuie infiintata, si Parchetul General sa administreze aceste dosare care au fost administrate pana acum de catre SIIJ”.

„Petitionarii de astazi au o pozitie similara cu a USR PLUS ca sa refacem acel sistem care a existat anterior si acele dosare pe coruptie sa mearga inapoi la Directia Nationala Anticoruptie. Eu le-am spus ca noi am avut o discutie principiala pe acest subiect si am plecat de la raportul Inspectiei Judiciare din anul 2019 in care au fost semnalate foarte multe abuzuri. Am citit. Are sute de pagini. Si am spus ca nu dorim ca acele abuzuri sa se intample din nou. Cred ca e simplu. Eu sper ca anul acesta, dupa ce trece Congresul PNL si Congresul USR, eu sper ca, odata cu refacerea coalitiei, vom gasi o solutie de compromis si legat de SIIJ”, a aratat Csoma Botond.

Reprezentantii Comunitatii Declic i-au inmanat, vineri, liderului grupului UDMR din Camera Deputatilor, Csoma Botond, o petitie si un ”mandat” destinat liderului Uniunii, Kelemen Hunor, cu sloganul „Nu mai invartiti spirala coruptiei! Desfiintati Sectia Speciala!”, prin care ii cer sa respecte independenta justitiei si sa voteze in Parlament desfiintarea SIIJ.

„Din pacate, de 6 luni proiectul este blocat la Senat din cauza UDMR si a unor parlamentari PNL care refuza sa voteze desfiintarea Sectiei Speciale si revenirea dosarelor magistratilor la DNA, la DIICOT si la celelalte parchete competente”, a declarat Catalina Hoparteanu, coordonatorul campaniei ”Desfiintati Sectia Speciala”.

La Congresul UDMR au participat atat Florin Citu cat si Marcel Ciolacu, amandoi tinand sa laude prestatia UDMR in guvern.

Citeste si: Citu si Ciolacu, discursuri identice la Congresul UDMR: „USRPLUS a fugit de raspundere”

Mai mult despre:

Comentarii: