UDMR o ia la sanatoasa, ii lasa balta pe Dragnea si pe infractorii PSD: „Raportul MCV trebuie luat in serios”

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri ca toate observatiile din raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) cu privire la Romania publicat de Comisia Europeana trebuie luate in serios, analizate si de vazut ce trebuie facut mai departe.

„Marea majoritate a observatiilor, atat din raportul MCV, cat si din rezolutia Parlamentului European, pot fi si trebuie discutate cu cea mai mare seriozitate. In ce priveste MCV, din punctul meu de vedere, orice observatie, orice critica formulata de unii sau de altii, cum si noi formulam critici la adresa unora sau altora, trebuie luata in serios, trebuie analizata, trebuie vazut cum mergem mai departe”, a spus Kelemen Hunor la Palatul Parlamentului, intrebat cum comenteaza intentia PSD de a ataca raportul MCV la Curtea de Justitie a UE.

Kelemen a spus ca raportul MCV nu izoleaza Romania, dar problema este ca acest mecanism ar putea fi prelungit si dupa 2019.

„Acest raport MCV nu izoleaza Romania. Acest MCV, din 2007, de cand am intrat in Uniunea Europeana, functioneaza, au fost rapoarte mai dure, mai putin dure, dar este un mecanism pe care noi l-am acceptat cand am intrat in Uniune si s-ar putea ca acest mecanism sa ramana si dupa 2019, asta e problema”, a mai spus liderul UDMR, citat de Agerpres.

El a mentionat ca pentru criticile formulate in raportul MCV nu poate fi invinovatit Parlamentul in ansamblu, ci „anumiti parlamentari”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: