UDMR, o noua tradare. Lovitura de gratie data lui Liviu Dragnea, Hunor anunta ca nu este de acord cu ordonanta lui Tudorel Toader

politica

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti, referitor la OUG pentru repunerea in termen a celor condamnati de completuri nelegal constituite, anuntata de ministrul Justitiei Tudorel Toader, ca o greseala nu o poate repara pe alta, iar intentia acestuia nu este bine argumentata.

„Eu am spus ca nu ar trebui sa ne ocupam noi de asa ceva, aici trebuie lasata justitia, avocatii sa faca recurs daca e cazul, nu stiu amanunte. Eu nu stiu cum va arata, dar nu cred ca o greseala mare se poate repara printr-o alta greseala. Eu cred ca ceea ce s-a intamplat cu completele de cinci si multe, multe alte chestii nu au fost corecte, dar nici repararea nu poti sa faci in asa fel incat sa gresesti din nou”, a declarat Kelemen Hunor, marti, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Acesta a adaugat ca CCR a dat deja solutia prin care avocatii sau procurorii se pot adresa justitiei pentru a vedea unde au fost greseli.

„Nu stiu ce vor guvernantii, nu am discutat cu ei. Eu m-am pronuntat si legat de amnistie, am spus ca nu este cazul si aici cred ca trebuie gasita acea solutie si cred ca Curtea Constitutionala a dat acea solutie prin care avocatii, eventual procurorii pe partea cealalta unde au fost achitari se pot adresa justitiei si se poate vedea daca au fost greseli sau nu au fost greseli la un moment dat, dar eu nu inteleg ce vor sa faca, simplu, cu aceasta ordonanta de urgenta. Pana cand nu vedem textul, intentia anuntata de ministrul Justitiei nu mi s-a parut extrem de bine argumentata si mai ales nu mi se pare ca se va repara ceva”, a completat liderul Uniunii.

Citeste si: Frica mare in Guvern, Viorica Dancila refuza sa dea ordonanta. Tudorel Toader si Liviu Dragnea sunt turbati

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni seara, ca inca nu i-a propus premierului Viorica Dancila un proiect de ordonanta de urgenta pentru repunerea in termen a celor condamnati de completuri nelegal constituite, dar ca o va face, probabil „in termen scurt”.

La randul ei, Viorica Dancila a declarat ca faptul ca Guvernul vrea sa emita OUG pentru repunerea in termen a celor condamnati de complete nelegal constituite nu impiedica deloc lupta impotriva coruptiei.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: