UDMR, pozitie surprinzatoare privind 10 August: „Nu a fost urma de tentativa de lovitura de stat anul trecut”

politica

Liderul UDMR Kelemen Hunor o contrazice pe premierul Viorica Dancila in legatura cu evenimentele din 10 august, spunand, la RFI, ca nu i se pare ca ar fi fost ”urma de tentativa de lovitura de stat”, apreciind ca dupa un an, ar fi bine sa stim exact ce s-a intamplat.

Kelemen Hunor crede ca ceea ce trebuie condamnat este agresivitatea jandarmilor pe 10 august.

”Nu mi se pare ca ar fi fost urma de tentativa de lovitura de stat anul trecut. Noi am spus si atunci ca orice agresivitate, orice agresiune si mai ales orice interventie brutala din partea fortelor de ordine trebuie respinsa, trebuie categoric respinsa. Astfel de interventii nu ajuta cu nimic. Deci nu mi s-a parut ca ar fi fost o astfel de tentativa si dupa un an de zile, sigur, ar fi bine sa stim exact ce s-a intamplat”, a declarat liderul UDMR.

El a amintit ca anul trecut UDMR a sustinut o comisie de ancheta pe aceasta tema impreuna cu PNL, USR, a carei infiintare nu a fost aprobata.

”Poate ca era bine daca ar fi trecut, ca astazi am fi aflat mai multe despre acele zile, acele evenimente si acea zi de 10 august”, spune liderul UDMR.

Premierul Viorica Dancila a declarat recent despre evenimentele din 10 august, de anul trecut, din Piata Victoriei, ca atunci cand se forteaza intrarea in sediul Guvernului, acest lucru seamana cu o lovitura de stat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: