UDMR schimba iar barca. Anunta „alianta cu PNL” dupa alegeri: „Avem nevoie de stabilitate, de majoritate parlamentara”

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, ca dupa alegerile locale si parlamentare este nevoie de crearea unei stabilitati politice si a aratat ca dupa scrutinul din 27 septembrie trebuie cautate aliante cu PNL „acolo unde se poate”.

„Noi, in Romania, (…) in acest moment avem o problema importanta care se poate rezolva doar la noi acasa, sigur, cu sprijinul vostru. Noi de opt ani de zile suntem intr-o criza politica permanenta. Am avut zece guverne in opt ani de zile. Va dati seama ce se poate realiza cu zece guverne in opt ani de zile. De aceea, dupa alegerile locale si parlamentare avem obligatia de a crea stabilitate politica. Fara stabilitate politica pentru patru ani de zile sau pentru opt ani de zile – eu incerc sa ma gandesc pe termen lung – va fi greu sa avem succes in Romania.

De aceea, dupa alegerile locale trebuie sa cautam aliante impreuna cu PNL acolo unde se poate. Dupa alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentara, avem nevoie de proiecte si prioritati foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispozitie. Fara proiecte, fara prioritizarea acestor proiecte, fara stabilitate politica, fara solidaritate si fara dialog va fi greu si, din acest punct de vedere, discutand cu colegii din PNL, cu Ludovic, cu ceilalti colegi din PNL, mi-am dat seama ca in aceasta perioada nu avem incotro decat sa cautam impreuna in anii care urmeaza o iesire din aceasta criza”, a spus Kelemen Hunor, la reuniunea presedintiei Grupului PPE, „Solidari pentru redresarea Europei”, desfasurata in sistem videoconferinta.

El a subliniat ca UDMR si PNL au deziderate si scopuri comune.

„Cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi, indiferent ca suntem din UDMR sau colegi in PNL, este sa asiguram o dezvoltare sustenabila in Romania, in tara noastra, pentru fiecare om, pentru fiecare cetatean si de aceea eu vad ca in perioada imediat urmatoare trebuie sa incercam sa crestem increderea intre noi, fiindca au fost probleme in trecut, dar trebuie sa ne intoarcem spre viitor si UDMR – un membru foarte vechi in PPE si sunt convins ca un membru credibil – va fi un partener si succesul nostru va fi si succesul PPE, succesul Romaniei va fi si succesul Europei si vom cauta sa acordam sprijin si sa facem parte din solutie in anii care urmeaza pentru tara noastra”, a mai spus presedintele UDMR, citat de Agerpres.

Si presedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre o alianta cu UDMR la guvernare.

„Ca si parteneri pentru guvernare, in primul rand ne dorim sa fim parteneri cu celelalte formatiuni politice din Romania care sunt membre ale Partidului Popular European, respectiv PMP si UDMR. Daca nu va fi suficienta majoritatea dintre cele trei formatiuni, in niciun caz nu vom face guvern cu fostii comunisti, actualii socialisti, si vom incerca sa identificam alti posibili parteneri”, a spus premierul la aceeasi conferinta.

Ludovic Orban s-a declarat convins ca formatiunile din Romania membre ale PPE vor castiga alegerile.

Reamintim ca UDMR a fost un aliat fidel al PSD si al lui Liviu Dragnea in perioada marilor atacuri ale Regimului Dragnea impotriva statului de drept.

Mai mult despre: ,

Comentarii: