UDMR se fereste sa o sustina explicit pe Viorica Dancila. Liderii maghiari cauta sa nu se asocieze cu premierul lui Dragnea

politica

UDMR va decide daca va vota Guvernul Dancila in Parlament, dupa ce va cunoaste „persoanele care vor defini viitoarea echipa guvernamentala si programul”, a declarat la RFI liderul deputatilor Uniunii, Attila Korodi.

Deputatul UDMR spune ca formatiunea sa este in expectativa: „E prea devreme sa ne asumam o pozitionare. Suntem in expectativa. Vrem sa adunam informatii, sa cunoastem mai bine situatia, sa cunoastem persoanele care vor defini viitoarea echipa guvernamentala si programul, adica ce doresc sa faca fata de programul cu care PSD a castigat alegerile, pentru ca s-a demonstrat ca de fiecare data cand a venit un nou Guvern PSD, au fost ajustari la programul guvernamental. Asa ca ne-am decis foarte clar, asteptam, pentru ca este prea devreme ca sa ne putem exprima obiectiv”.

Korodi a tinut sa mentioneze ca, in niciun caz, UDMR nu va intra in Guvernul Dancila.

„Nici nu se pune problema si aici chiar inainte sa mergem la Palatul Cotroceni, la intrebarile presei am raspuns foarte ferm: nu doreste UDMR sa guverneze, cu nici o coalitie la ora actuala”, a mai spus parlamentarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: