UDMR tradeaza PSD. Sustinere: „Guvernul de la Bucuresti face abuz de putere cu scopul de a facilita coruptia“

politica

UDMR il sustine pe Manfred Weber ca principal candidat la presedintia Comisiei Europene, la congresul PPE care va avea loc luna viitoare la Helsinki, a anuntat liderul Uniunii, Kelemen Hunor, aflat intr-o vizita la Strasbourg.

„La Congresul PPE care va avea loc luna viitoare la Helsinki, UDMR il sustine pe Manfred Weber ca principal candidat la presedintia Comisiei Europene. In contextul intalnirii de la Strasbourg am subliniat: vrem o Transilvanie dezvoltata, o Europa puternica. Vrem o Uniune Europeana care nu este dezbinata, care poate face fata cu succes si competitiei la nivel global, o Europa in care cultura comunitatilor nationale autohtone este considerata o valoare, nu o amenintare”, a scris pe Facebook, Kelemen Hunor.

Potrivit unui comunicat transmis de UDMR, Kelemen Hunor s-a intalnit luni, la Strasbourg, cu unul dintre principalii candidati la conducerea PPE, Manfred Weber si cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz White.

Sursa citata a precizat ca liderul Uniunii le-a prezentat liderilor europeni situatia minoritatilor nationale autohtone europene in contextul Minority Safepack si perspectiva transilvana a alegerilor pentru Parlamentul European.

La discutiile de la Strasbourg a participat si resedintele FUEN, Vincze Lorant, care a aratat ca ar trebui cautati aliati de incredere in Europa pentru sustinerea cauzei minoritatilor nationale europene, iar Partidul Popular European a fost printre primii care au raspuns pozitiv la solicitarea comunitatilor minoritare autohtone.

Liderul european, Manfred Weber, a subliniat faptul ca trebuie gasite raspunsuri corecte si solutii adecvate pentru problemele cetatenilor si, din acest punct de vedere, a subliniat importanta chestiunilor care preocupa comunitatile minoritare si carora Partidul Popular European trebuie sa le raspunda, a mai precizat comunicatul UDMR.

Weber este un critic dur al puterii de la Bucuresti. In septembrie, el spunea la ZDF ca „guvernul socialist de la Bucuresti face abuz de putere cu scopul de a facilita coruptia“.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: