UDMR, veste proasta pentru Dragnea. Ce va face cand pucistii PSD vor declansa planul B in Parlament

politica

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, despre un posibil blocaj in cazul in care mai multi social-democrati ar intra in greva parlamentara, ca „nu m-am nascut pe acest pamant ca sa fac dreptate intre pesedisti, nici intre liberali” si ca nu are menirea sa imparta adevarul din UDMR in alte partide.

„Este treaba lor ce vor bloca, ce nu vor bloca. Daca ei singuri se blocheaza, noi nu putem ajuta. Daca ei nu vor sa mearga mai departe, e treaba lor. Eu nu m-am nascut pe acest pamant ca sa fac dreptate intre pesedisti, nici intre liberali. Am eu alta menire, nu sa fac eu dreptate si sa impart adevarul din UDMR in alte partide, cum nu as accepta sa vina altcineva dintr-un alt partid, indiferent din ce partid, sa imparta adevarul la noi. Fiecare cu bucataria lui”, a afirmat Kelemen Hunor, sambata la Parlament, citat de Mediafax.

Intrebat daca se pozitioneaza de partea lui Liviu Dragnea sau a parlamentarilor PSD nemultumiti, liderul UDMR a raspuns: „Eu ma pozitionez pe partea comunitatii maghiare. Sa stiti de la mine ca nu am fost votantul PSD niciodata, nici simpatizantul, nici membru PSD. Eu nici nu voi fi in continuare. Deci nu este treaba mea. Este treaba lor. Ei au o misiune de a guverna, fiindca au primit aceste voturi de la cetateni in 2016. Guvernarea pe mine ma intereseaza sa fie eficienta, buna, pragmatica, in interesul fiecarui om, dar ce se intampla in PSD nu e treaba mea. Nu sunt pesedist. Nu am fost. Nu voi fi. Eu am treaba cu UDMR. Deci aceasta intrebare trebuie pusa electoratului PSD, simpatizantilor, membrilor, etc. Nu mie”.

Deputatul PSD Razvan Rotaru a declarat, pentru Mediafax, cu zi inaintea sedintei CEx al PSD de vineri ca, daca Liviu Dragnea nu va demisiona in urma sedintei CExN de vineri, nu exclude ca cei 80 de parlamentari care il contesta pe liderul social-democrat sa intre in greva parlamentara.

Vineri a avut loc Comitetul Executiv National al PSD, in care s-a supus la vot continuitatea sprijinului oferit pentru presedintele PSD, Liviu Dragnea. Doar opt social-democrati din CexN au votat impotriva sustinerii lui Liviu Dragnea, in timp ce peste 50 au votat pentru sustinere. Sedinta a durat peste opt ore.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: