Udrea a incercat sa scape din puscarie cu ajutorul CCR. Un complet de 5 judecatori de la ICCJ i-a respins tentativa

news

Un complet de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri o noua incercare a Elenei Udrea de a fi eliberata din inchisoare.

Udrea este detinuta in Penitenciarul Targsor, unde executa o pedeapsa de 6 ani primita in dosarul „Gala Bute”. Sentinta de condamnare definitiva a fost data in iunie 2018 si confirmata in aprilie 2022 prin respingerea unei contestatii in anulare. Fostul ministru a ajuns in inchisoare pe 16 iunie 2022, dupa ce a fugit mai intai in Costa Rica, apoi in Bulgaria.

La inceputul acestei saptamani, avocatii Elenei Udrea au formulat o cale de atac mai putin obisnuita, respectiv un apel impotriva contestatiei in anulare, insa DNA sustine ca aceasta cale de atac nu este prevazuta de legea penala.

Vineri, magistratii au respins ca inadmisibil apelul Elenei Udrea.

De asemenea, judecatorii au respins si o cerere a Elenei Udrea de sesizare a Curtii Constitutionale cu privire la mai multe articole din Codul de procedura penala.

Udrea mai are pe rolul Instantei supreme o ultima cale de atac impotriva sentintei de condamnare, respectiv un recurs in casatie, care se va discuta pe data de 26 septembrie.

Mai mult despre:

Comentarii: