Udrea anunta o decizie radicala dupa ce a fost trimisa in judecata de DNA intr-un nou dosar. Vrea sa renunte

politica

Fostul deputat Elena Udrea sustine ca dosarul in care a fost trimisa in judecata, miercuri, de DNA „nu avea ce sa caute intr-o instanta” intrucat, considera ea, acesta se refera la o contraventie, nu la o fapta penala.

„Acest dosar de azi, in opinia mea si nu numai a mea, e un dosar care nu avea ce sa caute intr-o instanta. El este un dosar care se refera la o contraventie si nu la o fapta penala. (…) Luarea de mita e faptul ca niste oameni — membri de partid — s-au dus sa obtina finantare in campanie de la niste oameni de afaceri, iar acea finantare e considerata mita, iar faptul ca acei oameni s-ar fi dus la solicitarea mea se numeste instigarea mea la luare de mita”, a declarat Udrea, la Romania TV.

Potrivit acesteia, o astfel de finantare reprezinta contraventie si nu se sanctioneaza penal.

„Este o realitate pe care, din pacate, foarte multi nu vor sa o vada. Ce se intampla in instantele din Romania in anumite situatii e departe de orice act de justitie si de orice justitie independenta”, a adaugat Elena Udrea.

Fostul parlamentar a afirmat ca se gandeste sa nu se mai apere in dosarul in care DNA a trimis-o in judecata.

„Eu chiar ma gandesc in mod cinstit sa nu ma mai apar. Daca se intampla si in acest dosar ce s-a intamplat in Gala Bute, adica o mascarada de doi ani in care ne prefacem ca facem un proces, ca la final sa dam o sentinta care era gandita inca de cand a pornit dosarul Gala Bute, adica de acum doi ani si ceva, mai bine sa-si asume instanta ca are o intelegere, un ordin de a da o sentinta si in acest dosar, sa o dea pe loc. Ce sa ne mai prefacem ca facem o justitie si un proces de ani de zile?”, a spus Elena Udrea.

In opinia ei, dosarul respectiv reprezinta o actiune impotriva sa si a fostului presedinte Traian Basescu.

„Nu vreau sa se intample ceva, un abuz, si altora doar pentru ca mi se intampla mie, dar vi se pare normal ca in tara aceasta in care se fac campanii la fel (…) in ultimii 10 ani, in care eu nu am fost niciodata sef de campanie — am avut si eu o particica de implicare in campania din 2009 — nimeni sa nu mai fie acuzat de finantare in afara de Elena Udrea? N-a mai facut nimeni campanie in Romania?”, a adaugat Udrea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: