politica

Udrea invoca drepturile „familiei traditionale” pentru a scapa de puscarie: „Suntem indiferenti cand vine vorba despre drepturile copiilor, ale mamelor”

Elena Udrea a gasit un nou motiv pentru care ar trebui sa iasa din puscarie. Ea invoca drepturile „familiei traditionale”, ca mama sa fie alaturi de copil, incercand astfel sa ii convinga pe judecatori ca ar trebui sa iasa din inchisoare.

„O decizie CEDO de zilele trecute spune ca Romania incalca drepturile persoanelor de acelasi sex de a-si intemeia o familie.

Atat le-a trebuit „progresistilor” care au si inceput sa exercite o presiune sustinuta asupra Parlamentului, solicitand modificarea Codul Civil pentru a permite casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

Toti cei care sustin aceasta modificare invoca obligativitatea respectarii Deciziei CEDO! Serios??? Dar unde erau acestia cand Parlamentul European prin Recomandarile 12(2012), 5(2018) si 22(99) au stabilit ca tarile europene trebuie sa fie preocupate de respectarea drepturile copiilor de a creste in familie si de a ramane in contact parmanent si de calitate cu parintii care sunt condamnati.

Drept urmare, au recomandat statelor sa gaseasca metode alternative de executare a pedepselor pentru mame prin care sa se evite separarea lor de catre copiii minori si trimiterea acestora in puscarii.

S-a facut macar o discutie despre obligatia Romaniei de a pune in practica acesta politica europeana de a respecta CEDO si PSUE, despre dramele zecilor de mii de copii si familii ale caror mame sunt in puscarie pentru ca Romania este singura tara care nu aplica aceste reguli europene??

Ne pasa de drepturile homosexualilor, de drepturile consumatorilor de droguri ( vezi initiativa legislativa a lui Ciolos pentru dezincriminarea consumului de droguri), dar suntem indiferenti cand vine vorba despre drepturile copiilor, ale mamelor si ale familiei traditionale”, a scris Udrea pe Facebook.

Udrea a fost condamnata definitiv pentru fapte de coruptie in iunie 2018, cand se afla in Costa Rica. Recursul sau in anulare a fost respins in 7 aprilie 2022. La aceeasi data, autoritatile romane au emis pe numele ei un mandat de arestare, reaminteste un comunicat al CEDO. Udrea a fost arestata in aceeasi zi in Bulgaria, in timp ce incerca sa ajunga in Grecia, a mai retinut instanta de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justitia bulgara, iar ca urmare Udrea a sesizat CEDO, solicitand suspendarea de urgenta a executarii mandatului european de catre autoritatile din Bulgaria. Ea a cerut totodata sa nu fie extradata in Romania.

Udrea a invocat in sprijinul cererii sale mai multe articole din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, aratand in special ca urmeaza sa fie inchisa in conditii necorespunzatoare, din cauza supraaglomerarii penitenciarelor din Romania. Ea a afirmat si ca a primit amenintari cu moartea in timp ce se afla in arest preventiv. De asemenea, a sustinut ca a fost condamnata de o instanta constituita nelegal, care nu a fost independenta si impartiala, a mai retinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistratii europeni, care „au decis sa respinga aplicarea masurii provizorii”, a comunicat CEDO, fara a-si motiva decizia.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: elena udrea

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

4 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

7 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

7 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

7 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

7 ore ago