Udrea isi anunta intentiile de VIITOR: „Politica s-a degradat. Sunt unul dintre politicienii buni pe care i-a avut aceasta tara”

politica

Elena Udrea a spus intr-un interviu pentru Digi 24 ca nu va candida la alegerile parlamentare din toamna, ca politica s-a degradat desi au venit tineri, care au avut „apucaturi capitaliste”, dar au mostenit si practicile de nepotism de dinainte de 1989, informeaza News.ro.

Despre ea, Udrea spune ca a fost „unul dintre politicienii buni pe care i-a avut aceasta tara si unul dintre ministrii foarte buni pe care i-a avut aceasta tara”.

Deputatul Elena Udrea a spus ca la alegeri parlamentare din acest an nu va candida pentru un nou mandat.

Intrebata daca este o decizie definitiva, ea a raspuns: „Ma intrebati acum, acum va spun ca nu mai candidez. Nu am stat sa analizez mai mult de atat, dar decizia mea acum este sa nu candidez”.

Ea sustine ca nu neaparat o schimbare de generatie va aduce o schimbare a modului de a face politica.

„Asta am vazut-o pe pielea noastra de la Revolutie incoace. Dimpotriva, mie mi se pare ca politica s-a degradat, chiar daca generatiile care au venit de-a lungul timpului au fost mai degraba educate in democratie. Este un exercitiu de politica nou, vom vedea daca va aduce un plus modul de a face politica in tara asta si tarii in general pentru ca politica este in slujba sau ar trebui sa fie in slujba oamenilor”, a adaugat Udrea.

In ceea ce priveste degradarea politicii, Elena Udrea a spus ca se refera la prestatia Parlamentului, la modul de promovare a oamenilor in functii publice, care nu s-a schimbat deloc, s-au perpetuat fix aceleasi practici, indiferent ce generatii au venit.

„Modul in care s-a exercitat si viziunea asupra exercitarii puterii publice, aveau mai mult respect pentru acest lucru cei care se formasera in politica inainte de 1989. Cei care au venit tineri au venit cu apucaturi de capitalism, pe de o parte, pe de alta parte fix cu aceleasi practici de nepotism, pe care le-am mostenit din vremea lui Ceausescu. Deci a fost o combinatie mai rea decat ce ramasese dupa 1989. Mie nu mi s-a parut ca schimbarea de generatii adauga lipsa de eficienta a Parlamentului, degradarea, nu stiu, a actului guvernamental, pana la guvernul de azi, care este o catastrofa. Mie nu mi se pare ca am mers spre mai bine”, afirma udrea.

Ea spune ca actualul Parlament i s-a parut „inutil” si ca e nevoie de o schimbare de generatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: