politica

Udrea, isterica, a blestemat-o pe judecatoare la Antena 3: „O blestem sa simta copiii ei ce simte copilul meu. Am omorat pe cineva?”

Elena Udrea, condamnata la 8 ani de inchisoare cu executare de Curtea de Apel, a blestemat-o pe judecatoare intr-o interventie la Antena 3. „O blestem sa simta copiii ei ce simte copilul meu. Nu inteleg cum va dormi aceasta femeie linistita la noapte. Am omorat pe cineva? Cum sa dai opt ani pentru asa ceva?”, a declarat Udrea.

”Pentru mine a fost un soc. M-am intors in tara cu convingerea ca ceva s-a schimbat in Justitie si ca poti sa te aperi, ceea ce eu nu am facut in dosarul Gala Bute. Ca poti sa te aperi, sa aduci probe, si sa demonstrezi ca acuzatiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite.

Am probat in acest dosar, chiar nu stiu ce puteam sa mai fac. Din acest punct de vedere sunt linistita, am facut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce ca acuzatiile procurorilor erau rupte de realitate.

Va dau un exemplu pentru care sentinta aceasta a fost un soc pentru mine. Instanta recunoaste ca nu exista reglementare legala pentru luarea de mita pentru altul, asa cum a fost descrisa fapta mea, deci judecatoarea aceasta recunoaste ca nu exista text de lege care sa incrimineze faptele, si cu toate acestea spune ca nu stiu ce discutie, intr-un raport Greco, de prin 2010, autoritatile romane au spus ca, desi nu exista aceasta prevedere in lege, legislatia romana acopera si aceasta posibilitate de luare de mita pentru altul.

Textul acesta apare in Codul Penal nou, din 2014. Din in 2009, cand procurorii ma acuza ca as fi instigat niste colegi de partid sa solicite plata unor panouri de campanie electorala, nu exista fapta de luare de mita pentru altul in Codul Penal.

Argumentul a fost logic in fata instantei, si daca s-ar fi intamplat asa, in anul 2009, legea nu prevedea luarea de mita si instigarea pe care as fi facut-o eu la luarea de mita. Adica pentru campania lui Traian Basescu.

Desi judecatoarea recunoaste ca asa au stat lucrurile si ca nu exista text de lege incriminator, ma condamna la 6 ani de inchisoare cu executare, spunand ca, de fapt, erau niste tratate internationale la care Romania aderase. Pai tratatele internationale se aplica doar in ceea ce priveste drepturile omului, si si atunci, daca legislatia interna nu prevede clauze mai favorabile cetatenilor.

Daca ar fi vrut sa ma condamne, doar daca este ordin, e ordin sa o condamnam pe Elena Udrea, cu atat mai mult in dosarul lui Traian Basescu. Sistemul de astazi, habar nu am cine o mai da ordine, nu stiu cine mai merge cu plicul galben. Nu stiu daca de la SRI, habar nu am daca exista o miza. Eu am sperat ca nu mai sunt o miza pentru nimeni. Am sperat ca voi avea parte de o judecata corecta. Daca voiai neaparat sa ma condamni, gaseai un argument la oricare alta fapta, nu aici unde singur recunosti ca nu exista text de lege.

Daca ei voiau doar sa ii dea un avertisment, sau sa se razbune pe Traian Basescu, sa il atace, era suficient din sase acuzatii care mi s-au adus, sa ma condamne pe una singura, era acelasi lucru. De ce au trebuit sa ma condamne si pe cele mai absurde dintre acuzatii? Ganditi-va ca exista o acuzatie de spalare de bani, in care procurorii spun ca faptul ca eu am folosit niste bani cash in campania de referendul, sigur banii aia veneau dintr-o fapta penala. Pentru ca Elena Udrea e judecata si in dosarul Gala Bute.

Cu toate acestea, judecatoare ma condamna si pentru aceasta spalare de bani. Aceasta femeie a tinut sa ma condamne pe fiecare acuzatie a procurorilor. Dovada mai mare de slugarnicie, de raspuns la comanda, ca nu pot sa cred ca are ceva personal cu mine, nu pot sa cred ca ma uraste pe mine atat de tare incat sa tina sa ma condamne chiar si pe cele mai absurde acuzatii care s-au adus in acest dosar.

Femeia asta a dat o decizie absurda! Nu stiu cum va dormi la noapte! O blestem sa simta copiii ei ce simte copilul meu. Nu inteleg cum va dormi aceasta femeie linistita la noapte”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a fost condamnata, marti, de Curtea de Apel Bucuresti la 6 ani de inchisoare cu executare, plus un spor de doi ani, iar 3 ani are interzise mai multe drepturi. Ioana Basescu a fost condamnata si ea la 5 ani de inchisoare cu executare. Dan Andronic a fost achitat.

Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse intre 3 si 6 ani, pentru savarsirea celor doua infractiuni. Instanta le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adaugat un spor, urmand ca ea sa execute in final 8 ani inchisoare.

In acelasi dosar, Ioana Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnata la 5 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor. Ea a primit 3 ani pentru instigare la delapidare si doua pedepse pentru instigare la spalarea banilor, de 3 si 5 ani, acestea au fost contopite, rezultand o condamnare finala de 5 ani cu executare.

De asemenea, Dan Andronic, trimis in judecata de DNA pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, a fost achitat.

Alte condamnari: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltari) – 6 ani pentru luare de mita; Victor Tarhonm (fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea) – 4 ani cu suspendare pentru luare de mita; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Pe latura civila, instanta a dispus confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea.

Sentinta poate fi atacata cu recurs la ICCJ.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: elena udrea

Recent Posts

Inca o drona a fost depistata in preajma bazei NATO de la „Mihail Kogalniceanu”. Anuntul Fortelor Aeriene ale Romaniei

Fortele Aeriene ale Romaniei au anuntat joi ca inca o drona a fost depistata in…

O oră ago

Sabotori rusi arestati in Bavaria. Tinta era subminarea ajutorului german pentru Ucraina

Germania se confrunta cu o noua afacere de spionaj: procurorul general federal Jens Rommel a…

2 ore ago

Femeie-militar arestata preventiv pentru ca si-a agresat fiica in varsta de doar 2 luni. Bebelusul are numeroase fracturi

Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a anuntat joi arestarea unei femei-militar. Aceasta…

3 ore ago

Suveranitatea europeana in materie de aparare nu inseamna ca trebuie sa ne indepartam de NATO, afirma von der Leyen

Dorinta Europei de a deveni un actor mai puternic in domeniul apararii si securitatii nu…

2 ore ago

Ministrul de Externe al Iranului: „Teheranul a avertizat SUA despre atacul din 13 aprilie asupra Israelului”

Teheranul a avertizat Washingtonul prin canale diplomatice cu privire la un atac iminent asupra Israelului…

2 ore ago

Dumitrescu de la Prahova: „Conform Constitutiei am dreptul sa candidez. Conform Statutului PNL am dreptul sa candidez”

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu (PNL), a declarat joi ca atat Constitutia,…

3 ore ago