Udrea n-are nicio sansa sa SCAPE din arest. DNA ii deschide un nou DOSAR

news

Procurorii DNA au dispus deschiderea unui nou dosar pe numele Elenei Udrea, pentru spalare de bani si folosirea influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, acesta fiind disjuns din dosarul „Gala Bute”.

Disjungerea cauzei a fost anuntata marti, cand Udrea a fost trimisa in judecata in dosarul „Gala Bute”. Imediat, echipa Elenei Udrea a cerut ca aceasta sa fie eliberata.

„Dosarul ‘Gala Bute’ a fost trimis in instanta. Nu mai exista niciun motiv ca Elena Udrea sa ramana in arest!!!

La ultima cerere de prelungire a arestarii preventive, procurorii au solicitat inca 30 de zile invocand nevoia de a mai administra unele probe, de a face o expertiza si de a mai audia cativa martori. Odata cu trimiterea in instanta a dosarului, faza de urmarire penala s-a incheiat si arestul preventiv nu mai este necesar, pentru ca, evident, Elena Udrea nu mai poate influenta ancheta penala sau probele deja adunate de procurori”, este scris pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea, aflata in arest din 25 februarie, a fost trimisa in judecata, marti, de procurorii anticoruptie, in dosarul „Gala Bute”, fiind acuzata de mai multe infractiuni de coruptie comise in perioada 2010 – 2012, privind administrarea fondurilor publice de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Astfel, Elena Udrea este acuzata de trei infractiuni de luare de mita, precum si de abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, arata DNA intr-un comunicat de presa transmis marti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: