Udrea revine. Sustine ca ar fi ajuns sa conduca Europa daca nu ar fi fost vizata de o conspiratie din „afara granitelor tarii”

politica

Elena Udrea sustine intr-un interviu pentru o revista mondena ca ar fi ajuns in topul politicienilor care conduc Europa daca nu ar fi fost victima „acestui plan, bine ticluit in afara granitelor”. Udrea are o condamnare definitiva la 6 ani de inchisoare cu executare. Procesul s-a reluat in urma deciziei CCR privind completele de cinci judecatori.

„Cred ca nu mai exista vreo indoiala ca ce mi s-a intamplat mie a fost parte dintr-un plan de schimbare a tarii prin inlaturarea sau subordonarea liderilor de orice fel, in special a liderilor politici. Uitati-va cine face politica azi in Romania si cu ce rezultate. Daca nu as fi fost chiar varful acestui plan, bine ticluit in afara granitelor, cu siguranta eram in topul politicienilor care conduc astazi tara si chiar Europa”, a declarat Udrea intr-un interviu pentru Ciao.

Ea a tinut apoi sa-i multumeasca lui „Traian Basescu pentru sansa de a dobandi arta politica de la cel mai bun, pentru ce am fost si sunt in politica romaneasca”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a condamnat-o definitiv, in iunie 2018, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute” pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema a respins apelul declarat de Udrea si de catre ceilalti inculpati, fiind mentinuta sentinta data de instanta de fond.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

Anchetatorii spun ca sumele obtinute au intrat fie nemijlocit in patrimoniul Elenei Udrea (in numerar ori prin plata unor bunuri si servicii), fie in patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizatia Bucuresti a PDL si Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzata ca a determinat alti functionari din minister sa isi incalce atributiile cu prilejul achizitiei de servicii de publicitate la ‘Gala Bute’, prejudiciind bugetul institutiei si creand un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Mai mult despre:


Comentarii: