Udrea se plange public de conditiile din puscarie, nu are frigider: „Cum poti pastra mancarea 30 de zile???”

news

Elena Udrea s-a plans, sambata, intr-o lunga postare pe Facebook de conditiile din inchisoare. Ea spune ca nu are frigider pentru a pastra alimentele primite si ca au loc scandaluri provocate de persoane cu probleme psihice.

„Legea spune ca se poate primi un singur pachet cu alimente, o data pe luna, compus din 10 kg mancare plus 6 kg de fructe si legume. Cum poti pastra mancarea 30 de zile??? Mai ales ca acum, la 30 de grade afara, mancarea nu rezista de pe o zi pe alta, avand in vedere ca nu exista frigidere aici, sau chiar si iarna este imposibil sa pastrezi mancarea si mai ales fructele si legumele pentru o luna intreaga. Si care este logica acestei reguli??? Cat timp exista dreptul la a primi 3-5 vizite pe luna, de ce nu se poate imparti cantitatea de mancare pentru a fi primita in transe la fiecare vizita??? Exista si camere cu 16 femei care oricum sunt supra aglomerate. Unde sa mai depozitezi si mancarea pentru atatea persoane?

Inteleg ca nu se pot imbunatati conditiile de cazare, cum nu se poate imbunatati nimic in Romania, dar niste reguli logice, simple, care sa usureze atat viata celor care sunt condamnati sa stea aici, dar si a celor care lucreaza in penitenciare, poate cineva sa gandeasca ???? E nevoie de o minte luminata si cu bune intentii , care sa schimbe ineptiile din legea actuala, dar si ca cei alesi sa o aplice si sa isi dea jos ochelarii de cal ca sa inteleaga si spiritul legii, nu doar litera ei!

In Romania, persoanele cu probleme psihice grave sunt detinuti in penitenciare in loc sa fie trimise in spitalele de psihiatrie! Ceea ce face ca Romania sa fie continuu condamnata la CEDO pentru conditiile din inchisori, iar de platit plateste fiecare cetatean din buzunarul propriu. Ca tot suntem aici, sa reamintim Instantelor ca toate sanctiunile date de CEDO Romaniei din acest motiv, sanctiuni de sute de milioane de euro, se suporta din buzunarul tuturor.

Revenind la cei bolnavi psihic, acestia sunt foarte multi si creeaza probleme imense atat celorlalti detinuti, cat si mai ales angajatilor ANP. Sunt persoane violente, care provoaca scandaluri, batai, nu sunt capabili sa respecte reguli, refuza sa isi ia tratamentele, iar cum intr-un penitenciar nu exista psihiatru si nici personalul angajat nu are competente in domeniul medical si cu atat mai putin in tratarea bolnavilor psihici, acestia din urma (angajatii) sunt traumatizati si obligati sa lucreze cu astfel de persoane.

In plus, din cauza comportamentului agresiv, bolnavii pshihici sunt tinuti singuri in camere de 8,10 sau 12 locuri, creand astfel o aglomerare si mai mare in spatiile de cazare ramase. Sau daca sunt in camere cu persoane normale, inevitabil creeaza scandaluri, batai, sparg geamuri, se ranesc, si astfel strica echilibrul, si asa fragil, din micile comunitati, generand probleme si stres pentru angajatii de aici. Solutia este simpla, astfel de cazuri trebuie dusi in spitale de psihiatrie, nu sa fie trimise sa-si execute pedepsele in inchisori. Insa, acest lucru inseamna ca judecatorii trebuie sa dispuna internarea in spitale specializate pentru a avea parte de tratament adecvat, nu incarcerarea in penitenciare”, s-a plans Udrea intr-o postare pe Facebook.

Elena Udrea a fost depusa, pe 16 iunie, la Penitenciarul de Femei Targsor, pentru a  ispasi o condamnare de sase ani de inchisoare, primita in dosarul „Gala Bute”.

In 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autoritatilor romane privind extradarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea.

Udrea a fost condamnata definitiv pentru fapte de coruptie in iunie 2018, cand se afla in Costa Rica. Recursul sau in anulare a fost respins in 7 aprilie, iar in prezent se afla in curs o alta cale de atac extraordinara impotriva sentintei. La aceeasi data, autoritatile romane au emis pe numele ei un mandat de arestare, reaminteste un comunicat al CEDO. Udrea a fost arestata in aceeasi zi in Bulgaria, in timp ce incerca sa ajunga in Grecia, a mai retinut instanta de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justitia bulgara, iar ca urmare Udrea a sesizat marti CEDO, solicitand suspendarea de urgenta a executarii mandatului european de catre autoritatile din Bulgaria. Ea a cerut totodata sa nu fie extradata in Romania.

Udrea a invocat in sprijinul cererii sale mai multe articole din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, aratand in special ca urmeaza sa fie inchisa in conditii necorespunzatoare, din cauza supraaglomerarii penitenciarelor din Romania. Ea a afirmat si ca a primit amenintari cu moartea in timp ce se afla in arest preventiv. De asemenea, a sustinut ca a fost condamnata de o instanta constituita nelegal, care nu a fost independenta si impartiala, a mai retinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistratii europeni, care „au decis sa respinga aplicarea masurii provizorii”, a comunicat CEDO, fara a-si motiva decizia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: