Pozitia DNA? „Udrea trebuie sa stea in arest pentru ca a TAIAT pensiile si salariile”

news

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, sustine ca DNA cere arest pentru Elena Udrea pentru ca „a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile”.

Afirmatia a fost facuta de Striblea la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa terminarea sedintei de judecata in care Elena Udrea a contestat prelungirea arestului preventiv in dosarul „Gala Bute”.

„Procurorii au afirmat ca doamna Elena Udrea trebuie sa stea in arest pentru ca a facut parte dintr-un guvern care a taiat pensiile si salariile, lucru pe care noi l-am combatut ca nefiind o chestiune juridica. Toata incheierea fondului cuprinde o motivare care poate fi folosita la orice caz de coruptie. Judecatorul nu poate discuta despre fondul cauzei, ci despre masura preventiva si nu poate folosi termeni radicali, ca s-au savarsit infractiuni. Are obligatie de rezerva, in sensul ca trebuie sa foloseasca exprimari de genul ‘sunt presupuse a fi savarsite infractiuni’. Pe de alta parte, motivarea pe care a folosit-o judecatorul fondului, cu schimbarea numelui Udrea, poate fi folosita la orice caz de coruptie din lumea asta”, a spus Marius Striblea, citat de Mediafax.

Marius Striblea a adaugat ca procurorii au invocat faptul ca Udrea trebuie sa stea in arest pentru ca este pericol public. El a spus ca anchetatorii pot considersa „pericol public” pe oricine, sintagma putand fi usor interpretabila.

Avocatul Marius Striblea a subliniat ca masura preventiva in cazul Elenei Udrea „se transforma tot mai mult intr-o pedeapsa anticipata”.

Elena Udrea a fost adusa, joi, din Arestul Politiei Capitalei la instanta suprema, care va decide definitiv daca fostul ministru al Dezvoltarii ramane in arest inca 30 de zile, in dosarul „Gala Bute”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: