Udrea va trebui sa se ascunda in gaura de sarpe. Politia a demarat demersuri oficiale pentru arestarea fostului ministru

politica

Politia Romana a transmis, marti seara, Tribunalului Bucuresti o cerere de urmarire internationala, precum si emiterea unui mandat european de arestare pe numele Elenei Udrea, aflata in prezent in Costa Rica si condamnata definitiv de instanta suprema la sase ani de inchisoare in dosarul Gala Bute.

Reprezentantii Politiei Romane au solicitat, marti seara, magistratilor Tribunalului Bucuresti, emiterea unui mandat european de arestare si o cerere de urmarire internationala pe numele fostului ministru Elena Udrea, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Politiei.

Instanta urmeaza sa se pronunte in cursul zilei de miercuri.

Demersul Politiei vine dupa ce, marti, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la sase ani de inchisoare, in dosarul Gala Bute.

Potrivit procedurii, dupa ce instanta emite mandatul european de arestare, reprezentantii Politiei Romane informeaza autoritatile din Costa Rica in legatura cu situatia Elenei Udrea. Autoritatile din acel stat o retin sau o aresteaza provizoriu pe Udrea, timp in care Ministerul Justitiei din Romania efectueaza demersurile necesare astfel incat fostul ministru al Turismului sa fie extradat in tara. Dupa acest pas, autoritatile din Costa Rica urmeaza sa aprobe, pe baza documentelor emise de Ministerul Justitiei roman, extradarea Elenei Udrea, dupa care o escorta din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, aflata in subordinea Inspectoratului General al Politiei Romane se va deplasa in acel stat pentru a o aduce in tara.

Magistratii instantei supreme au condamnat-o, marti, pe Elena Udrea, la 6 ani de inchisoare, in dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitiva. Judecatorii au decis sa mentina pedeapsa primita de Elena Udrea in prima instanta. In acelasi dosar, Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru complicitate la luare de mita, Dragos Botoroaga la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce fostul secretar general in MDRT, Gheorghe Nastasia, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: