UE acuza Meta (Facebook) de incalcari ale normelor antitrust cu privire la anunturile online

externe

facebook meta

Uniunea Europeana a acuzat luni Meta, compania mama a Facebook, ca a incalcat normele antitrust ale blocului comunitar prin denaturarea concurentei in domeniul anunturilor online, anunta apnews.com.

Comisia a declarat ca „are o problema” cu faptul ca firma de tehnologie isi leaga afacerea de anunturi online, Facebook Marketplace, de Facebook.

Acest lucru inseamna ca utilizatorii Facebook au automat acces la Marketplace „indiferent daca doresc sau nu”, a declarat Comisia Europeana.

Comisia, cea mai importanta autoritate antitrust din cele 27 de tari ale blocului comunitar, a declarat ca Meta impune, de asemenea, conditii comerciale neloiale companiilor concurente de anunturi online care isi fac reclama pe Facebook sau Instagram.

Autoritatea de supraveghere a concurentei din UE si omologul sau britanic au deschis anul trecut doua investigatii gemene privind activitatea de anunturi a companiei.

Daca se confirma, practicile ar incalca normele UE care impiedica „abuzul de pozitie dominanta pe piata”.

Comisia a declarat ca, potrivit constatarilor preliminare, Meta domina piata retelelor sociale din UE, precum si publicitatea online pe retelele sociale pe pietele nationale ale blocului comunitar.

Companiile care incalca normele antitrust ale UE pot fi sanctionate cu amenzi in valoare de pana la 10% din veniturile lor anuale globale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: