UE incepe sa miste pentru a STOPA imigratia. Planuri de AMPLOARE stabilite cu Turcia

externe

Presedintele Turciei, Recep Erdogan, a ajuns luni la Bruxelles, unde va stabili impreuna cu mai-marii UE masuri pentru stavilirea valului migrationist din Orientul Mijlociu. Deja s-au conturat cateva propuneri concrete.

Potrivit Bild, care citeaza „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, Planul de Actiune al Comisiei Europene prevede construirea a sase tabere imense in Turcia, la granita cu Siria. Taberele ar urma sa aiba  o capacitate de doua milioane de oameni. Finantarea ar urma sa fie asigurata de statele UE.

Guvernul turc ar urma sa asigure o securitate sporita a granitelor tarii cu Grecia. De asemenea, Turcia si Grecia ar urma sa infiinteze patrule comune pentru monitorizarea estului Marii Egee, care vor fi coordonate de Frontex, agentia UE pentru supravegherea granitelor.

Tarile UE se angajeaza sa preia o parte dintre refugiati. Este vorba de un numar de 500.000 de refugiati, care vor fi distribuiti in spatiul UE, fara ca acestia sa mai apeleze la traficanti sau la rutele periculoase din Marea Mediterana.

Daca cele doua parti, Turcia si Comisia Europeana, vor cadea de acord, planul va incepe sa se concretizeze pana la urmatorul summit al UE, prevazut pentru jumatatea lunii octombrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: