Categories: externe

„UE nu este Uniunea Sovietica”. Viktor Orban, nemultumit ca UE vrea sa amendeze cu sume uriase tarile care nu accepta cotele de refugiati

Uniunea Europeana este pregatita sa aplice sanctiuni financiare tarilor care refuza sa primeasca numarul de refugiati impus fiecarui stat de Bruxelles.

Conform Express, este de asteptat ca miercuri sa fie luata decizia care va penaliza financiar statele care nu vor accepta cotele de refugiati.

Amenzile sunt menite a preveni intentia anumitor state de a primi doar anumiti refugiati. Astfel, pentru fiecare refugiat refuzat statul respectiv va trebui sa plateasca o amenda de 250.000 de euro, conform surselor site-ului citat.

Polonia, de pilda, va fi nevoita sa plateasca 1,5 miliarde de euro in cazul in care refuza sa primeasca numarul de 6.200 de migranti stabilit de Bruxelles.

O alta sursa de la Bruxelles a spus ca suma s-ar putea modifica. Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a declarat deja ca UE nu are autoritatea de a amenda tari, argumentand ca UE nu este Uniunea Sovietica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Share
Published by
Anghel Liviu

Recent Posts

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

40 de minute ago

Noi amenintari. Kremlinul considera „foarte periculoase” recentele comentarii ale lui Macron privind trimiterea de trupe pe teren

Vineri, Kremlinul a calificat drept "foarte periculoase" comentariile presedintelui francez Emmanuel Macron, care si-a reafirmat…

47 de minute ago

Tudorache „Diamante”: „Este incredibil cat de mult a distrus sectorul 1 gasca de rezisti. Voi repara tot in urma salbaticilor astia”

Mesaj delirant al fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, care si-a depus candidatura…

51 de minute ago