externe

UE reactioneaza dur dupa ce SUA au suspendat toate zborurile catre Europa: ”Coronavirusul este o criza globala, nu limitata la vreun continent”

Uniunea Europeana a denuntat joi decizia luata unilateral de SUA de a impune o interdictie de intrare persoanelor care au calatorit recent in Europa si a subliniat ca actuala criza cauzata de noul coronavirus este una globala si solutionarea sa presupune cooperare.

”Coronavirusul este o criza globala, nu limitata la vreun continent si necesita cooperare mai degraba decat actiune unilaterala. Uniunea Europeana dezaproba faptul ca decizia SUA de a impune o interdictie de calatorie a fost luata in mod unilateral si fara consultare. Uniunea Europeana adopta masuri ferme pentru a limita raspandirea virusului”, mentioneaza presedintii Comisiei Europene si Consiliului European, Ursula von der Leyen si Charles Michel, intr-o declaratie comuna postata pe website-urile celor doua institutii, informeaza Agerpres.

Presedintele american Donald Trump a anuntat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrarii in SUA a persoanelor care au calatorit recent in Europa, cu exceptia cetatenilor americani, o masura dura care vizeaza limitarea raspandirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Masura, care va intra in vigoare vineri la miezul noptii, ora Washingtonului (sambata ora 04:00 GMT), va viza orice persoana care a fost in interiorul spatiului Schengen (din care fac parte 26 de tari europene intre care se aplica libertatea de miscare) in interval de 14 zile inaintea incercarii de a intra pe teritoriul SUA.

Restrictiile includ, de asemenea, exceptii importante pentru anumite persoane ce detin viza de intrare in SUA si pentru numeroase persoane cu o legatura familiala cu un cetatean sau rezident american.

Bilantul epidemiei in SUA a ajuns miercuri la 37 de decese, dintre care 29 in statul Washington (nord-vestul SUA), in timp ce numarul cazurilor confirmate de infectie cu noul coronavirus a depasit 1.300.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Numar record de aliati NATO care isi ating tinta de cheltuieli pentru aparare, pe fondul razboiului din Ucraina. De patru ori mai mare fata de 2021

Peste 20 de tari membre NATO isi indeplinesc obiectivele privind cheltuielile de aparare in acest…

40 de secunde ago

Rusia ar vrea sa construiasca statiuni turistice de lux in valoare de zeci de miliarde de euro in orasele ucrainene devastate. „Monte Carlo” la Mariupol

Rusia planuieste sa construiasca cel putin 12 statiuni turistice de lux in sudul Ucrainei ocupate…

4 ore ago

Cursa pentru sefia NATO. Rutte, despre opozitia Budapestei: „Sunt optimist cu prudenta in ceea ce priveste Ungaria”

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat marti ca este "optimist cu prudenta" ca Ungaria va…

3 ore ago

Sinucidere a unui important afacerist din Italia, presedintele grupului Fincantieri. O arma de foc a fost gasita in apropierea corpului sau

Claudio Graziano, presedintele grupului italian Fincantieri, cea mai importanta companie de constructie de nave in…

3 ore ago