UE si UK au reusit imposibilul, ambele sunt multumite de acordul comercial. Johnson: „Oamenii au afirmat ca este imposibil, dar am luat controlul inapoi”

externe

Acordul comercial incheiat joi intre Marea Britanie si Uniunea Europeana este „corect, echilibrat si bun” si merita luptat pentru el, a declarat sefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

„A fost un drum lung si sinuos. Dar avem un acord bun pe care il putem prezenta. Este corect, este echilibrat si este lucrul bun si responsabil de facut pentru ambele parti”, a spus Ursula von der Leyen in cadrul unei conferinte de presa.

„Negocierile au fost foarte dificile. Au fost multe in joc pentru atat de multi oameni, asa ca acesta a fost un acord pentru care a trebuit sa luptam cu adevarat”, a adaugat presedinta CE.

„Cred, de asemenea, ca acest acord este in interesul Regatului Unit. Va stabili fundatii solide pentru un nou inceput cu un prieten de lunga durata. Si inseamna ca in sfarsit putem lasa Brexit-ul in urma si Europa poate sa mearga mai departe”, a mai afirmat von der Leyen.

Ea a mai subliniat ca Regatul Unit va ramane un „partener demn de incredere al UE”.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat joi incheierea unui acord comercial post-Brexit cu Uniunea Europeana, postand pe Twitter mesajul „S-a ajuns la un acord”, insotit de o fotografie cu el exultand, cu degetele mari ridicate in semn de victorie, relateaza AFP si Reuters.

Ministrul britanic al comertului international, Liz Truss, a salutat si ea vestea pe Twitter. „Vom avea o relatie comerciala solida cu UE si vom aprofunda schimburile cu partenerii nostri din lumea intreaga datorita politicii noastre comerciale independente”, a scris ea.

Boris Johnson a mai afirmat ca acordul incheiat cu UE este in stilul celui cu Canada.

Oamenii au afirmat ca este imposibil, dar am luat controlul inapoi, a mai afirmat el. Acest acord va insemna siguranta pentru afaceri, a dat asigurari Johnson.

De asemenea, a spus Jonhson, nu va fi un lucru rau pentru UE sa aiba un Regat Unit prosper la usa sa.

El a marturisit ca disputele cu UE au fost dure, dar a spus ca acordul este unul bun pentru intreaga Europa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: