„UE trebuie sa protejeze elefantii africani”. Cum lupta „patrioata” Carmen Avram la Bruxelles pentru „tara ei”

politica

Europarlamentarul PSD Carmen Avram are o prima activitate la Bruxelles. Ea a semnat o interpelare adresata Consiliului UE in care care lamuriri despre cum sunt protejati elefantii africani.

Alaturi de mai multi europarlamentari straini, Carmen Avram este foarte preocupata de soarta elefantilor africani.

„Situatia elefantilor este deosebit de ingrijoratoare. Peste un sfert din populatia de elefanti la nivel mondial a fost sacrificata in ultimul deceniu!

Mai multe state, inclusiv noua tari africane, sprijinite de state membre ale UE, doresc sa includa toate populatiile de elefanti africani in apendicele I la Conventie. Pentru moment, numai populatiile de elefanti din tarile din Africa Centrala sunt enumerate in apendicele I, asigurandu-le astfel protectia deplina. Restul populatiilor de elefanti (din partea de sud a Africii) figureaza in prezent in apendicele II (care le asigura o protectie puternica, dar care permite comertul cu fildes). Aceasta dubla clasificare are ca efect incurajarea traficului de fildes in tarile din Africa Centrala.

1. Care va fi pozitia comuna a UE in cadrul conferintei?

2. Va sustine UE un nivel ridicat de protectie pentru elefantii africani prin sprijinirea propunerii numarul 12 privind includerea tuturor populatiilor de elefanti africani in apendicele I, pentru a preveni comertul cu fildes?

Protejarea elefantilor africani este un aspect esential in conservarea biodiversitatii Pamantului, iar UE trebuie sa conduca prin puterea exemplului”, se arata in interpelarea semnata de Carmen Avram.

Avram a sustinut insistent, in campania electorala, ca va merge la Bruxelles pentru a „se bate pentru tara ei”.

Citeste si: Carmen Avram – drept la replica

Mai mult despre:

Comentarii: