„UE, unul dintre cei mai mari dusmani ai SUA”. Declaratie stupefianta a lui Trump, cu putin timp inainte de intalnirea cu Putin

externe

Presedintele american, Donald Trump, a descris Uniunea Europeana ca fiind unul dintre cei mai mari „dusmani” ai sai intr-un interviu acordat inaintea summit-ului cu presedintele rus, Vladimir Putin, scrie The Guardian, citat de news.ro. Trup se intalneste luni, in Finlanda, cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Intrebat, intr-un interviu televizat, care este „cel mai mare dusman al sau, la nivel global, in prezent”, Trump a numit Uniunea Europeana, descriind blocul european ca fiind „foarte dificil”.

„Cred ca avem multi dusmani. Cred ca Uniunea Europeana este un dusman, avand in vedere ce ne fac pe piata de schimb. Nu v-ati gandi la Uniunea Europeana, dar ei chiar sunt dusmanii nostri”, a declarat Trump pentru CBS News.

Moderatorul, Jeff Glor, a raspuns: „Multe persoane ar fi surprinse ca ati numit Uniunea Europeana inaintea Rusiei si Chinei”.

Dar Trump a insistat: „UE este foarte dificila. Respect liderii acelor tari, dar din punct de vedere al comertului, au profitat de noi”.

Cateva ore mai devreme, prim-ministrul Theresa May a declarat ca Trump i-a sugerat ca in loc sa negocieze cu UE, ea ar trebui sa „dea in judecata” blocul european.

Turneul european al lui Trump a fost unul controversat, presedintele american contrazicandu-se cu liderii NATO si criticand strategia lui May privind Brexitul.

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a afirmat pe Twitter: „America si UE sunt cei mai buni prieteni. Oricine spune ca suntem dusmani, distribuie stiri false”.

Trump a plecat din Scotia pentru a se indrepta spre Helsinki, unde se va intalni cu Vladimir Putin.

Legat de summit-ul cu presedintele rus, Trump a afirmat pe Twitter: „Din pacate, indiferent de cat de bine ma voi descurca la summit, daca as primi marele oras Moscova pentru toate pacatele comise de Rusia de-a lungul anilor, tot as fi criticat ca nu este de ajuns – ar fi trebuit sa primesc si Sankt Petersburg!”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: