UE va transfera 135 de milioane de euro destinate Rusiei si Belarusului catre Ucraina si Moldova

externe

comisia europeana, uniunea europeana

Decizia UE de a anula cooperarea cu Rusia si Belarus in cadrul programelor Interreg este „rezultatul razboiului brutal al Rusiei impotriva Ucrainei”, scrie Glavcom.

Fondurile vor fi folosite pentru a sprijini programul „Caile solidaritatii” si dezvoltarea transportului transfrontalier.

Comisia Europeana a decis sa aloce 135 de milioane de euro, care erau destinate programelor cu Rusia si Belarus, pentru programele de consolidare a cooperarii cu Ucraina si Moldova, potrivit site-ului Comisiei Europene.

„Comisia Europeana a decis sa transfere 135 de milioane de euro in cadrul Instrumentului de vecinatate, dezvoltare si cooperare internationala, planificate anterior pentru programele Interreg NEXT cu Rusia si Belarus pentru 2021-2027, catre programele Interreg cu Ucraina si Moldova”, se arata pe site.

Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a subliniat ca decizia de a anula cooperarea planificata anterior cu Rusia si Belarus in cadrul programelor Interreg este „rezultatul razboiului brutal al Rusiei impotriva Ucrainei”.

Se mentioneaza ca fondurile vor fi utilizate pentru a sprijini programul „Caile solidaritatii” si dezvoltarea transportului transfrontalier, furnizarea de servicii de asistenta medicala, proiecte educationale si de cercetare, programe de integrare sociala, precum si consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor de stat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: