Uite cine ataca „sistemul”. Dezvaluirile unui lider PSD: „Ponta a ajuns presedinte al PSD cu sprijinul SRI”

politica

Un lider al PSD a dezvaluit pentru Adevarul ca Victor Ponta, mare combatabt in acest moment impotriva „sistemului”, a fost ales presedinte al PSD pentru ca a fost puternic sustinut de catre directorul SRI de atunci, George Maior.

Cel care a facut aceste dezvaluiri a dorit sa isi pastreze anonimatul, Adevarul spunand doar ca a fost ales vicepresedinte al PSD in urma congresului care la- desemnat pe Ponta conducator al partidului.

Acesta afirma ca Victor Ponta a devenit presedinte al PSD cu ajutorul extern al lui Sebastian Ghita, al fostului director al SRI, George Maior, nasul de cununie a lui Victor Ponta, si al fostului presedinte Traian Basescu.

„Ghita nu are dreptate. Basescu l-a facut pe Ponta presedinte in colaborare cu Ghita, cu care tinea legatura prin Elena Udrea. George Maior a vrut cu orice pret sa-l faca pe Ponta presedinte si s-a folosit de Ghita. Nastase, Mitrea si Mazare au fost determinati de Maior sa se retraga. Mitrea s-a retras la rugamintea lui Maior, iar Mazare, care nu vorbea cu Maior, la rugamintea lui Mitrea. Adrian Nastase a avut ratiunile lui. L-a sustinut pe Ponta pentru ca era creatia lui. Principalul interes pe care l-a avut Ghita era Guvernul Ponta, care i-au dat contracte pe banda rulanta“, a declarat un vicepresedinte PSD ales la Congresul din 2010.

Geoana spune ca a simtit influenta lui Traian Basescu in PSD in mai multe momente-cheie ale partidului. „Implicarea lui Traian Basescu, un personaj politic fara scrupule, in PSD a existat in momente importante: la desemnarea Cabinetului PSD-PDL, la Congersul din 2010“, a mai spus Geoana. Un alt vicepresedinte PSD ales in 2010 ne-a spus ca liderii partidului aveau intalniri cu fostul presedinte Traian Basescu.

„Stiu ca se mergea la discutii cu Traian Basescu dupa alegerile parlamentare din 2008 in formula Geoana –Ilie Sarbu – Dan Nica – Victor Ponta -. Cand se negocia Guvernul PSD-PDL. Ne intalneam apoi la o carciuma. Eram la Doina o data si au venit cu niste fete triste de la Cotroceni“, a mai povestit spus un alt vicepresedinte PSD ales la Congresul din 2010.

Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti in 2010 si sustinatorul declarat a lui Geoana la Congresul PSD din 2010, a vorbit despre implicarea lui Sebastian Ghita in jocurile politice subterane din 2010.

„Ghita spune acum ca partidul nu-l voia pe Ponta, ca serviciile nu-l voiau, dar a castigat. Toti il voiau pe Ponta pentru ca era santajabil. Domnul Maior l-a ajutat pe Victor prin relatiile inter-umane pe care le avea Maior cu social-democratii, prin oamenii politici care au avut angajamente cu serviciile. Pe Ponta nu il voia nici ma-sa la PSD. Daca nu iesea, pleca la UNPR. Nici Ghita nu avea influenta atunci. Era doar baiatul care statea pe langa conducerea PSD. Era prieten cu Ponta“, a afirmat Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti din 2010.

Vanghelie spune ca aripa Ponta din PSD a fraudat alegerile interne,cu ajutorul lui Sebastian Ghita, care s-a ocupat de oganizarea Congresului din PSD. „Au fost ajutati sa castige. Si prin forma de organizare. Au avut posibilitatea sa bage in urne voturi votate deja dinainte sa inceapa sa se voteze. Era vorba de cateva sute care erau in urne deja. Nu m-am ocupat eu ca au zis ca sunt de partea lui Geoana“, a mai spus Vanghelie, citat de Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: