Uite cine vorbeste! Gabriela Firea, despre referendum: „Presedintele Iohannis provoaca scandal si incita la ura”

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, ca este in „total dezacord” cu declaratiile facute, luni seara, de presedintele Klaus Iohannis. Mai mult, spune ea, romanii au votat pe 11 decembrie 2016 pentru un trai mai bun si nu pentru „scandal si incitare la ura”.

„Regret ca in aceasta perioada, din nefericire, de la cel mai inalt nivel politic se transmit mesaje care nu au legatura cu dorintele romanilor, cu sufletul romanilor, cu ceea ce au votat romanii la 11 decembrie. Romanii au votat pentru o viata mai buna. Romanii nu au votat pentru scandal, pentru incitare la ura, pentru dezinformare. Sunt profund dezamagita de cele afirmate aseara (luni seara – n.r.) de la cea mai inalta tribuna, de la Palatul Cotroceni, lucruri neadevarate, lucruri care ii dezbina si care nu ii unesc pe romani. Sunt total in dezacord cu ceea ce s-a afirmat aseara si sunt convinsa ca cei mai multi romani gandesc asa cum spun eu, si anume: romanii au votat la 11 decembrie pentru o viata mai buna pentru o Romanie libera si prospera”, a spus Gabriela Firea.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni seara, organizarea unui referendum pe tema modificarii legilor justitiei, afirmand ca exista un larg interes pentru modificarea codurilor penale si gratierii, iar poporul trebuie sa se pronunte asupra acestor teme.

In plus, seful statului a precizat ca cetatenii nu dau lovituri de stat, ci majoritatea PSD-ALDE incearca sa dea lovitura de gratie statului de drept pentru a-si ”curata dosarele” si ca din acest motiv oamenii s-au indignat si au iesit in strada.

”Oamenii indignati au iesit in strada sa protesteze impotriva acestor incercari de a modifica prin ordonante de urgenta legislatia penala. Am auzit fel si fel de aberatii. Activisti, agitati si agitatori au fugit la televiziunile obediente sa explice poporului ca e o noua mineraida. Auzi aberatie! Ca este o lovitura de stat. Cetatenii sa dea o lovitura de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, numai ca nu dau lovitura de stat, ci lovitura de gratie statului de drept din Romania”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a criticat majoritatea PSD-ALDE pentru ca, in loc sa puna in aplicare programul de guvernare asumat in campanie, incearca sa modifice legislatia penala. ”De ce au iesit oamenii? Simplu de tot. PSD si cu satelitul ALDE au promis bunastare romanilor, au promis ca vor rezolva problemele romanilor, au promis dezvoltare economica, au promis salarii si pensii mai mari si oamenii de buna-credinta i-au votat. Si cand au ajuns efectiv la guvernare s-au apucat de cu totul altceva: sa umble la legilslatia penala pentru a-si curata dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au sustinut in campanie, probabil. Asta i-a adus pe oameni in strada”, a explicat seful statului.

Klaus Iohannis a mai precizat ca ”nu vrea nimeni sa dea lovitura de stat sau sa rastoarne regimul”. ”De aici indignarea romanilor. Nu vrea nimeni sa dea lovitura de stat, nici nu vrea sa rastoarne regimul. Iar Guvernul? Ce conteaza Guvernul? Acest guvern doar nu-si imagineaza ca a iesit cineva in strada pentru acest guvern. Oamenii au iesit sa-si spuna indignarea si guvernantii ar face bine sa ia seama. Poate cu aceasta ocazie a Micii Uniri isi amintesc ca romanii sunt un neam mandru. Romanii au dreptul la o clasa politica pe masura”, a conchis presedintele Iohannis.

Peste 20.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Capitala fata de proiectele de ordonanta ale Guvernului privind gratierea si modificarea codurilor penale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: