„Uite prostie!”. Dancila incepe cu stangul, inca o gafa chiar cu ocazia debutului Presedintiei Romaniei la Consiliul UE

politica

Guvernul Dancila a transmis invitatii oficiale, cu ocazia debutului Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, in care data confirmarii prezentei a fost mentionata gresit. Senatorul PNL Alina Gorghiu a reactionat taios: „Daca pana si la lansarea detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului EU dai cu bata-n balta, ce sperante sa mai avem ca urmatoarele sase luni se vor desfasura la standarde inalte de profesionalism!?”.

„Uite prostie! Primesc azi o invitatie pentru concertul care va avea loc maine la Ateneul Roman, pentru a marca debutul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Mi se cere sa confirm prezenta pana la data de ‘8 ianuarie 2018’. Oare ‘profesionistii’ din Cabinetul Dancila nu cunosc nici macar anul in care preluam presedintia rotativa!?

Un lucru este cert: dupa domniile lor, am ratat sa confirm prezenta la concert cu un an.

Mai mult, pentru un eveniment de o asemenea anvergura, mi se pare lipsa de respect sa primesc invitatia cu doar o zi inainte.

Dilentatism? Lipsa de organizare? Sau pur si simplu nepasare? Daca pana si la lansarea detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului EU dai cu bata-n balta, ce sperante sa mai avem ca urmatoarele sase luni se vor desfasura la standarde inalte de profesionalism!?”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucuresti, joi si vineri, pentru a marca inceperea oficiala a Presedintiei romane. Jean Claude Junker va avea intalniri si declaratii comune cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Viorica Dancila. De asemenea, Junker va avea intalniri cu liderii Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

”Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker si Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucuresti in perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca inceperea oficiala a Presedintiei romane”, a anuntat Comisia Europeana.

Joi, 10 ianuarie, presedintele Juncker va tine un discurs cu aceasta ocazie, la fel ca premierul Viorica Dancila, presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Vineri, presedintele Comisiei Europene va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Viorica Dancila.

Potrivit programuui oficial, cele doua reuniuni vor fi urmate de declaratii comune de presa. Agenda vizitei include si intalniri cu Calin Popescu – Tariceanu, presedintele Senatului, si Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea intalniri cu presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei, pentru a discuta despre prioritatile Presedintiei romane.

Romania exercita, timp de 6 luni, presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: