”Ultima magarie PSD-ALDE din Parlament. Ne scot aparatele de vot noaptea ca hotii”. O noua strategie a Coalitiei

politica

Sistemul electronic de vot din Senat a fost demontat. Senatorul USR Vlad Alexandrescu sustine ca sistemul era perfect functional, dar ca scoaterea aparatelor a fost motivata cu faptul ca ar fi expirat contractul de mentenanta. Alexandrescu spune ca, la votul prin ridicarea mainii, se numarar pana iese ce trebuie.

”Ultima magarie PSD-ALDE din Parlament: Au scos sistemul electronic de vot in Senat. Nu va imaginati ca au decis ceva transparent prin vot in plen, ci au venit si au luat aparatele de vot de pe banci. Au disparut pur si simplu! Chipurile, nu mai aveau contract de mentenanta pentru acel sistem si nu puteau garanta ca nu va ceda. In paranteza fie spus, era perfect functional! Ieri, la un vot pe o lege organica, a fost nevoie sa refacem votul cu mana ridicata de cinci ori, pana a iesit «ce trebuie»”, afirma senatorul USR, citat de news.ro.

El remarca faptul ca se schimba sistemul exact cand a inceput sesiunea parlamentara si in lunile in care se vor vota in Senat zeci de legi foarte importante.

”Cat credeti ca poate sa dureze ca firma contractoare sa schimbe niste aparate pentru institutia care decide legile in tara asta sa schimbe niste aparate? 5+6 = 11 saptamani! Cinci saptamani a durat vacanta de vara si taman acum trebuia schimbate. Incredibil! Doamna Secretar General a Senatului Izabela Chencian ne spune in Biroul Permanent ca va mai dura 6 saptamani. – «Firma cu care am contractat lucrarile ne-a anuntat ca nu sunt disponibile consolele de vot si va mai dura pana vor fi livrate.» – «Si cum va afla cetateanul cum a votat la fiecare lege senatorul trimis de el in Parlament?», o intreb eu. – «Nu stiu, sa sune sa-l intrebe!». Acesta a fost raspunsul ei, Secretar General al Senatului si fost sef al consilierilor PSD de la grupul parlamentar PSD”, relateaza Vlad Alexandrescu.

Senatorul USR afirma ca ”asta este democratia din Romania”.

”Ne scot aparatele de vot noaptea ca hotii. La vot, ridicam mana si ne numara de mai multe ori pe pana le iese numarul necesar de voturi. Intelegeti ca ei au ajuns la nivelul la care incearca sa ne pacaleasca numarand maini in plus? Maine ne vom trezi ca voteaza si cu doua maini”, incheie Alexandrescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: