Ultima misiune a sefului serviciului SECRET al armatei RUSE. Apoi a fost gasit MORT

externe

Chiar daca presedintele rus, Vladimir Putin, a dat intotdeauna senzatia ca ii este un aliat de nadejde lui Bashar Al-Assad, acestuia i-ar fi fost ceruta demisia spre sfarsitul anului 2015 chiar de catre prietenul sau rus.

Mesajul de la Putin a fost transmis prin intermediul general-colonelului Igor Sergun, seful serviciilor militare de informatii, chiar inainte de moartea acestuia care a survenit in ianuarie. Informatia a fost oferita publicatiei Financial Times, citata de Newsweek, de doi inalti functionari ai serviciilor occidentale de informatii, sub protectia anonimatului.

Sergun a fost primit in Damasc si i-a cerut lui Assad sa renunte la putere, ceea ce l-a facut pe presedintele sirian extrem de furios. Acesta a refuzat sa faca acest pas, insistand ca nu exista niciun viitor pentru Rusia in Siria daca el nu se va afla la putere.

Sergun a murit in 3 ianuarie, anul acesta, la varsta de 58 de ani, circumstantele mortii sale ramanand invaluite in ceata. Oficial, s-a raportat ca ar fi murit la Moscova in urma unui stop cardiac, dar agentia Stratfor a anuntat mai devreme, in aceasta luna, ca generalul a murit de fapt in timp ce se afla in Liban.

Potrivit unui inalt oficial al unui renumit serviciu european de informatii, dupa ce a inceput loviturile aeriene in Siria, Putin si-a aruncat o privire in interiorul cercului de putere de la Damasc, gasind mult mai multe probleme decat banuia.

Rusia si-a inceput loviturile aeriene la sfarsitul lui septembrie, 2015, strategia sa fiind obiectul multor speculatii. In timp ce Rusia anunta ca loveste in principal tinte ale Statului Islamic, loviturile acesteia apareau in zone unde organizatia terorista nu era prezenta.

Sursele Financial Times spun ca relatia dintre Rusia si Assad s-a schimbat dupa septembrie 2015. Starea de euforie s-a instalat la inceput intre parti, dar, mai apoi, oamenii lui Assad au inceput sa realizeze ca si „rusii ar putea cere ceva de le ei”, a declarat un om de afaceri din Damasc.

Insa, conform acelorasi surse, reactia lui Bashar al-Assad ar fi fost un refuz categoric si in plus el l-ar fi atentionat pe Sergun ca Rusia nu mai are niciun viitor in Siria in cazul unei astfel de schimbari la Damasc.

Intrebat tot vineri despre relatarile din FT, purtatorul de cuvant al Kremlinului a negat veridicitatea lor. ‘Nu, nu este asa!’, a raspuns el, conform agentiei Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: