Ultima sansa a lui Chereches, nu a avut noroc. ICCJ i-a respins ca „nefondata” solicitarea de stramutare a procesului

news

ICCJ a respins, joi, ca „nefondata” solicitarea lui Catalin Chereches ca dosarul in care a fost judecat si deja condamnat sa fie stramutat la o alta instanta. Daca ICCJ i-ar fi acceptat cererea, condamnarea recenta a fi fost anulata iar procesul se relua.

„Respinge, ca nefondata, cererea formulata de petentul Chereches Catalin privind stramutarea judecarii cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curtii de Apel Cluj. Obliga petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 7 decembrie 2023”, se arata in decizia instantei.

Decizia ICCJ:

Razvan Doseanu, avocatul lui Catalin Chereches, a invocat incompatibilitatea uneia dintre judecatoarele din completul de la Curtea de Apel Cluj care l-a condamnat pe Chereches.

„Codul de procedura penala permite admiterea unei cereri de stramutare, chiar dupa ramanerea definitiva a unei hotarari data in apel si chiar daca hotararea este de condamnare. Daca instanta admite cererea de stramutare, atunci hotararea data in apel este desfiintata si practic apelul se rejudeca”, anuntase Razvan Doseanu.

„Din ceea ce ni s-a comunicat din Germania, astazi ar trebui sa fie transferat de la Augsburg la Munchen, la noul loc de detentie. Am si facut o solicitare catre locul de detentie sa mi se permita contactul cu dumnealui.

Vom cere astazi, vom vedea daca instanta aproba sau nu, pentru ca pana la urma este decizia instantei ca domnului Chereches sa i se permita sa participe prin intermediul unei videoconferinte. Inalta Curte va decide astazi daca ii va permite domnului Chereches ca pe cererea de stramutare sa isi faca si o aparare, prin propria persoana”.

Doseanu a anuntat inca doua cai extraordinare pentru desfiintarea deciziei de condamnare, recurs in casatie sau contestatie in anulare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: