Ultimele calcule, oamenii lui Dragnea nu au nicio sansa sa-l dea jos pe Tudose. Cate organizatii PSD sunt de partea premierului

politica

Premierul Mihai Tudose se bucura, potrivit unor surse social-democrate, de sustinerea parlamentarilor din cel putin zece filiale, printre care Vrancea, Constanta, Buzau si Dambovita, astfel ca o eventuala motiune de cenzura introdusa la cererea lui Liviu Dragnea nu ar avea sanse de izbanda.

”Fara cele 10 organizatii care il sprijina pe Tudose, dintre care Iasi, Constanta, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Caras, Timis, care au multi parlamentari, nu au majoritate sa demita guvernul”, au declarat surse din PSD pentru agentia de presa Mediafax.

Potrivit surselor citate, Mihai Tudose se bucura de sprijinul filialelor care au obtinut cei mai multi parlamentari la alegerile din 2016.

”Practic, oamenii lui Liviu Dragnea nu au nicio sansa sa formeze un alt guvern, fiindca in Parlament nu trece motiunea de cenzura. Nu avem o situatie similara cu cea in care a cazut guvernul Grindeanu”, au mai spus sursele.

De altfel, in octombrie 2017, cand au fost remaniati ministrii Fondurilor Europene, Dezvoltarii si Transporturilor, Rovana Plumb, Sevil Shhaideh si Razvan Cuc, presedintele Klaus Iohannis a avertizat PSD ca scenariul pierderii guvernarii nu poate fi cu totul exclus – „Daca si acest guvern (condus de Mihai Tudose – n.r.) ar cadea, atunci va trebui sa imi pun intrebarea, la modul extrem de serios, daca PSD-ul mai are capacitatea sa guverneze”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: