„Ultimul tren”. Aderarea Romaniei la Schengen va fi rediscutata in JAI pe 5 decembrie. Ce pozitie are Austria

politica

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anuntat, luni, ca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, este pe ordinea de zi a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), din 5 decembrie. „Este ultimul tren pentru tara noastra”, a adaugat el.

„ACUM la Bruxelles: aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI din 5 decembrie! Mentionarea in agenda Consiliului este aproape identica fata de cea de anul trecut, de la sedinta in care veto-ul Austriei ne-a tinut la cozile Europei inca un an”, a scris Vlad Gheorghe, luni pe Facebook..

El a mai spus ca „este ultimul tren pentru tara noastra”

„Ramane sa vedem daca toata presiunea pusa de Comisie, de Parlament, de fiecare dintre noi a functionat si Romania va fi parte din spatiul liber de circulatie european, asa cum merita inca din 2011”, a completat Gheorghe.

Ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, care a declarat vineri ca Viena isi mentine veto-ul fata de extinderea spatiului Schengen cu Romania si Bulgaria, a transmis Die Presse.

Ministrul a sustinut ca blocada nu ar fi indreptata impotriva Romaniei sau a Bulgariei, existand „o problema fundamentala” cu Schengen.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: