externe

Ultramodernul Skynex este deja in actiune in Ucraina, anunta premierul Smigal. Sistemele Skynex sunt capabile sa distruga roiuri de drone, precum si avioane si rachete de croaziera

Sistemele de aparare antiaeriana cu raza scurta de actiune Skynex sunt deja in misiune de lupta in Ucraina, a declarat prim-ministrul Ucrainei, Denis Smigal pentru RBC-Ucraina.

„Astazi am vizitat compania italiana de aparare Rheinmetall Italia S.p.A., care este specializata in productia de sisteme moderne de aparare aeriana. Printre produsele sale se numara sistemul de aparare aeriana cu raza scurta de actiune Skynex”, a spus premierul.

El a aratat ca tara sa are nevoie de astfel de arme eficiente pentru a se proteja de dronele folosite de Rusia. Acest lucru va salva zeci de vieti si va proteja infrastructura importanta pentru milioane de oameni.

„Astfel de baterii sunt deja in misiune de lupta in Ucraina. De asemenea, luam in considerare posibilitatea de a produce in comun componente pentru aceste sisteme. Le multumesc partenerilor nostri pentru sprijinul lor”, a adaugat Smigal.

Premierul Ucrainei a mai spus ca se lucreaza pentru a avea mai multe astfel de sisteme eficiente de aparare antiaeriana. Acestea vor crea un scut fiabil in jurul facilitatilor de infrastructura strategica a Ucrainei.

Sistemele Skynex sunt capabile sa distruga roiuri de drone, precum si avioane si rachete de croaziera. O versiune pe roti a fost prezentata anul trecut. Produsul a fost echipat cu un tun Oerlikon Mk3 de 35 mm si a reusit sa distruga cu succes un roi de drone mici.

De asemenea, Germania a anuntat  ca va trimite Ucrainei doua sisteme de aparare aeriana cu raza scurta de actiune Skynex.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

2 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

11 minute ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

28 de minute ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

36 de secunde ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

15 minute ago