Umbrarescu a mai castigat un tronson din autostrada Moldovei. Contestatia pentru loturile dintre Bacau si Pascani a fost respinsa

news

Asocierea de firme controlate de Dorinel Umbrarescu va construi si loturile dintre Bacau si Pascani. Conform informatiilor Asociatiei Pro Infrastructura, CNSC a respins contestatiile celor de la Danlin pe cele 3 loturi. „Prin urmare, CNAIR este OBLIGATA de lege sa semneze contractele cu UMB”, noteaza Asociatia Pro Infrastructura.

“UMB are parafate contractele pe toate cele 7 bucati din A7 Buzau-Bacau: 178,34 kilometri cu 10,75 miliarde lei fara TVA si termene de executie 20 luni (capetele de la Buzau si Focsani), 26 de luni (sectoarele din centru pe Buzau-Focsani) si respectiv 30 luni pe Focsani-Bacau.

Acum lor li se adauga si cele 3 tronsoane pe Bacau-Pascani: 77,39 kilometri pentru, probabil, ~80% din valoarea estimata de CNAIR, adica aproape 4,7 miliarde lei fara TVA. Termen: de asemenea 30 luni.

Asadar, UMB isi trece in cont toti cei 255,735 kilometri pe A7 intre Buzau si Pascani, 10 loturi. In total, cu proiectele mai „vechi”, cel mai puternic antreprenor general pe infrastructura rutiera din Romania aduna 409 kilometri de autostrada si drum expres.

Cu exceptia ciotului A1 Margina-Holdea de 13 km (11 luni proiectare plus 34 de lucrari), Umbrarescu trebuie sa livreze tot portofoliul de aproape 400 kilometri in urmatoarele 11-34 de luni, luand in considerare pasii birocratici ramasi de efectuat.”, se arata pe site-ul Asociatiei Pro Infrastructura

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: