Umbrarescu incepe lucrarile pe inca doua loturi ale autostrazii Moldovei. In total vor fi santiere pe 180 de km, de la Buzau la Bacau

news

Ministerul Transporturilor a semnat contractele de executie pentru loturile 2 si 3 pe tronsonul Buzau Focsani ale autostrazii A7. Zilele urmatoare urmeaza sa fie emis si ordinul de intrare in santier pe aceasta bucata de autostrada, moment in care constructorul Dorinel Umbrarescu poate lucra pe 7 loturi, adica pe 180 de km de autostrada, de la Buzau pana la Bacau, scrie Ziarul de Bacau.

Tot saptamana viitoare este asteptata si decizia Consiliului Nattional pentru Solutionarea Contestatiilor privind alte 3 loturi din aceeasi autostrada, pe tronsonul Bacau Pascani. Daca decizia va fi favorabila companiei lui Dorinel Umbrarescu, care a castigat licitatia, dar a fost depusa o contestatie, atunci Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL va putea deschide santiere pe aproape 250 de km, din totalul de 320 de km, de pe portiunea Ploiesti Pascani a Autostrazii Moldovei.

“In acest moment, chiar daca conditiile meteorologice sunt nefavorabile, se desfasoara urmatoarele lucrari:

Lotul 1:

  • a fost finalizata activitatea de deminare pe intreaga suprafata a amplasamentului autostrazii si drumului de legatura cu DN2
  • a fost finalizata diagnoza arheologica a intregului traseu, in urma careia nu a fost identificat niciun sit arheologic
  • se foreaza, armeaza si toarna pilotii aferenti a 2/4 structuri (poduri si pasaje)
  • se executa lucrari la drumurile de acces

Lotul 4:

  • au fost finalizate lucrarile de decopertare a terenului pe intregul traseu al acestui lot
  • a fost finalizata activitatea de deminare pe intreaga suprafata a amplasamentului
  • a fost finalizata diagnoza arheologica, in urma careia s-a identificat un sit arheologic
  • sunt in curs de finalizare umpluturile aferente traseului autostrazii.” , potrivit celor declarate pe propria pagina de facebook de secretarul de stat Ionel Scriosteanu”

“Pentru ambele loturi mentionate mai sus, au fost emise ordinele de incepere cu data inceperii lucrarilor din 05.12.2022, iar saptamana viitoare vor fi comunicate antreprenorului ordinele de incepere si pentru Lotul 2 Vadu Pasii-Ramnicu Sarat si Lotul 3 Ramnicu Sarat-Mandresti Munteni.

Antreprenorul Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL are termen de finalizare de 20 luni de la data ordinelor de incepere a lucrarilor, iar perioada de garantie a lucrarilor este de 120 luni. Reamintesc faptul ca toate cele 4 loturi ale Autostrazii Buzau-Focsani au autorizatiile de construire emise”, a mai scris Ionel Scriosteanu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: