Umbrarescu NU isi vinde companiile firmei Bechtel. „Este o prostie” – ministrul Transporturilor

news

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a negat informatiile aparute in presa conform carora afaceristul Dorinel Umbrarescu ar intentiona sa isi vanda afacerile companiei Bechtel. Firmele lui Umbrarescu sunt implicate in constructia de autostrazi.

„Este o prostie, chiar de dimineata am vorbit cu dansul (Umbrarescu – n.n)! Nimic adevarat! Suspectez ca este o intoxicare venita si de la concurenta!”, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor.

Umbrarescu este unul dintre cei mai importanti constructori de autostrazi si drumuri expres din tara. El a executat si are in executie in jur de 400 de kilometri de sosea rapida, iar totalul contractelor sale se ridica la 23,1 miliarde de lei.

Dorinel Umbrarescu, proprietarul mai multor companii de constructii, intentioneaza sa isi vanda afacerile catre americanii de la Bechtel, a anuntat Puterea. Informatia a fost preluata de numeroase alte publicatii.

Antreprenorul ar fi decis sa isi vanda afacerea americanilor din cauza unui cumul de motive: inconsecventa masurilor legislative si fiscale, cresterea preturilor materialelor de constructii, relatia defectuoasa cu Compania de Autostrazi, detinuta de Ministerul Transporturilor, invazia companiilor turcesti, exodul fortei de munca, inclusiv la acele societati din Turcia.

Umbrarescu s-ar fiu declarat nemultumit si de invazia companiilor turcesti in infrastructura autohtona, mai ales in vremea ministeriatului lui Sorin Grindeanu. Acestea castiga licitatii la preturi mult mai mici decat concurenta, iar dupa primirea contractelor, turcii iau si forta de munca de la competitori, ademenind-o cu lefuri mai mari. In felul acesta, multe companii se trezesc peste noapte ca nu pot sa-si indeplineasca sarcinile din contract, adica sa termine lucrarile la timp, din cauza ca nu au cu cine.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: