Umilinta mare pentru Serban Nicolae. Parlamentul i-a respins in unanimitate legea dubioasa privind scutiri de taxe pentru afaceri pe insule

politica

Camera Deputatilor a respins miercuri, decizional si cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind unele masuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, constructii edificate pe acestea si anumitor activitati economice autorizate initiata de fostul senator Serban Nicolae. Este vorba de legea care stabilea scutiri de taxe pentru afacerile dezvoltate pe insule, cum ar fi cazinourile.

Pe 10 februarie, CCR a admis, cu unanimitate de voturi, sesizarile Guvernului si presedintelui Klaus Iohannis referitoare la acest act normativ.

Proiectul de lege pe care s-a pronuntat Curtea si a decis ca e neconstitutional instituie un regim fiscal derogatoriu aplicabil unei anumite categorii de terenuri, constructiilor edificate pe acestea in scopul dezvoltarii activitatilor economice, al crearii de locuri de munca si al cresterii veniturilor bugetare. Activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile prevazute in lege sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, precum si cele de servicii conexe acestora.

Conform initiativei legislative, terenurile care fac obiectul prezentei legi sunt insule, grinduri si alte suprafete de uscat cu o suprafata mai mare de 35 de hectare cu potential de exploatare economica rezultate prin actiuni sau modificari naturale ale teritoriului ori prin lucrari de amenajare hidrotehnica. Regimul derogatoriu se aplica si unor parti din terenurile a caror suprafata nu este mai mica de 10 hectare”, arata proiectul de lege.

De asemenea, regimul fiscal derogatoriu prevazut de acest proiect se aplica, in mod corespunzator, si constructiilor civile edificate pe terenurile reglementate de actul normativ, daca sunt utilizate pentru activitatile de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul.

Activitatile economice ce se pot autoriza pe terenurile prevazute in lege sunt cele de productie de energie regenerabila, turism, agrement, alimentatie publica, comert cu amanuntul, precum si cele de servicii conexe acestora.

„Pentru constructiile si activitatile economice prevazute de prezenta lege, taxele si impozitele locale calculate si datorate potrivit dispozitiilor Titlului IX – Impozite si taxe locale din Codul fiscal, se reduc cu 50%”, mai arata initiativa legislativa.

Totodata, unitatile administrativ-teritoriale vor concesiona suprafetele disponibile din aceste terenuri exclusiv pentru aceste activitati economice.

La solicitarea unitatilor administrativ – teritoriale, in termen de 90 de zile de la primirea solicitarii, Guvernul identifica terenurile susceptibile de a fi incluse in categoria celor descrise si asigura intrarea acestora in domeniul public al statului si administrarea unitatilor administrativ-teritoriale corespunzatoare, mai indica sursa citata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: