Umilinta pentru ALDE si Mircea Diaconu. Judecatorii le-au respins cererea de chemare in judecata a companiei Facebook

politica

Instanta anuleaza cererea de chemare in judecata a companiei Facebook, solicitare formulata de filiala ALDE Sibiu, care reclama faptul ca pe reteaua de socializare ar fi fost blocata promovarea lui Mircea Diaconu in campania pentru alegerile prezidentiale, relateaza Mediafax. Decizia nu este insa definitiva.

„Anuleaza cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta ALDE (Alianta Liberalilor si Democratilor), Filiala Sibiu, cu sediul in mun. Sibiu, str. Turnului, nr. 22, jud. Sibiu. Cu drept de reexaminare in termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmand a fi depusa la Judecatoria Sibiu”, se arata in minuta Judecatoriei Sibiu.

ALDE Sibiu a depus, in luna octombrie a anului 2019, o cerere de chemare in judecata a companiei Facebook, din cauza ca ar fi blocat promovarea lui Mircea Diaconu in campania prezidentiala.

Cererea a fost depusa la Judecatoria Sibiu de catre presedintele filialei ALDE Sibiu Ovidiu Gheorghe Tocaciu. El a sustinut ca demersul companiei cu sediul in SUA blocheaza si aduce prejudicii in promovarea mesajelor prezidentiabilului Mircea Diaconu, pe reteaua de socializare.

In solicitarea catre Judecatorie, ALDE Sibiu a aratat ca blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizatiei si campaniei electorale pe judetul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu a motivat in cerere faptul ca articolul 30 din Constitutia Romaniei garanteaza dreptul la libera exprimare, drept sustinut international si de articolul 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului. In cererea de chemare in judecata se precizeaza si sentinta nr 4546 din 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care motiveaza faptul ca reteau de socializare Facebook este spatiu public, conform sursei mentionate.

Organizatia de partid a solicitat daune morale in valoare de 10 lei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: