Umilinta pentru AUR. Presedintele Academiei Romane refuza sa candideze la Presedintie din partea AUR. Scandalizat ca imaginea sa este folosita de George Simion

politica

Presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Pop, anunta ca nu a discutat niciodata cu liderul AUR, George Simion, si ca nu cuoaset doctrina AUR. Mai mult, el s-a declarat deranjat de faptul ca Simion se foloseste de imaginea sa. Simion a anuntat ca AUR vrea sa-l desemneze pe Ioan Aurel Pop drept candidat la Presedintie in 2024.

„Ca presedinte al Academiei, nu dau (si nici nu pot sa dau, prin Legea Academiei si prin Statutul Academiei) interviuri pe teme politice, legate sau nu de campanii electorale. Nu fac politica de niciun fel, nu fac parte din niciun partid politic.

Nu am avut nicio discutie vreodata cu dl Simion si nici cu AUR. Nu cunosc doctrina AUR. Fotografii cu mine isi fac foarte multe persoane si le posteaza in diferite locuri fara sa-mi ceara acordul. Probabil ca s-a decis publicarea fotografiei (nu stiu cand a fost facuta!) in contextul campaniei electorale, ceea ce este regretabil”, a declarat presedintele Academiei pentru Newsweek Romania, intrebat fiind de fotografia folosita de AUR in campanie, in care apare alaturi de George Simion.

Presedintele AUR, George Simion, a anuntat luni seara ca il va propune drept candidat la Presedintie pe Ioan Aurel Pop, presedintele Academiei Romane.

„Vreau in 2024, daca nu sunt alegeri mai devreme, sa ne gandim la un nume de viitor presedinte. Eu ma gandesc la Ioan Aurel Pop, la presedintele Academiei Romane, ca o persoana potrivita sa uneasca romanii. Nu trebuie sa fie membru AUR. Eu o identific ca o persoana care ar fi in sfarsit un presedinte independent.

Sunt nemultumit de actualul presedinte pentru ca a facut campanie electorala vadita unei competitor electoral, PNL. A incalcat Constitutia. Nu e normal, ce, sunt pesedist pentru asta? Si Marcel Ciolacu e mana in mana cu Klaus Iohannis”, a spus Simion intr-un interviu pentru Newsweek Romania.

„Am fost 500.000 la aceste alegeri, la urmatoarele alegeri o sa fim milioane. Ne propunem sa ajungem prima forta politica din Romania”, a adaugat apoi Simion intr-o conferinta de presa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: