Umilit, Stefanescu o da la intors: Mitingul PSD a fost anulat pentru ca „Romexpo e prea mic”

politica

Confruntat cu ironii din partea Opozitiei, secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, sustine acum ca mitingul PSD din Bucuresti a fost anulat pentru ca „Romexpo e prea mic”. Anterior, el a folosit un alt pretext pentru anularea mitingului: „blocarea Bucurestiului”.

”Pe platoul de la Piata Romexpo intra maxim 110.000-120.000 de participanti, noi deja anuntasem 150.000 de participanti. Daca tineam acest miting, era foarte multa inghesuiala. Colegii care doreau acest miting, il doreau mai mare, iar in Bucuresti nu puteam decat in Piata Victoriei sau in Piata Constitutiei. Daca il faceam in cursul saptamanii, ca nu mai aveam timp, ca saptamana viitoare era ultima de campanie, blocam tot Bucurestiul. Analizand toate aceste lucruri am ajuns la concluzia ca mai bine anulam toata actiunea de la Bucuresti, toata lumea ramane in campanie, in teritoriu, in programul pe care il avea”, a declarat Codrin Stefanescu pentru Europa Libera.

Secretarul general al PSD a negat faptul ca partidul s-ar fi temut de contramanifestatii, asa cum a tot avut parte in ultimele saptamani.

Surse citate de Europa Libera afirma ca PSD nu reusea in realitate sa aduca mai mult de 50.000 de oameni. Si aceia problematici.

Stefanescu a declarat anterior pentru Mediafax ca mitingul a fost anulat pentru ca nu dorea „blocarea” Bucurestiului.

„Am hotarat de comun acord cu colegii din conducerea PSD sa anulam mitingul de pe 22 mai de la Bucuresti de la Romexpo din urmatoarele motive: am hotarat ca saptamana viitoare toti sa se ocupe doar de activitatile de campanie din teritoriu; saptamana viitoare vor avea loc la nivelul fiecarui judet in medie cam doua intalniri mari pe zone, care, in cazul organizarii acestui miting, urmau sa fie anulate; toata lumea si-ar fi dorit un miting cu mai mult de 150 de mii de participanti in Piata Victoriei, dar in cursul saptamanii asta inseamna ca urma sa blocam pentru foarte multe ore, nu numai centrul Bucurestiulu, circulatia pe foarte multe artere si nu dorim sa cream un discomfort celor din Bucuresti, mai ales in cursul saptamanii”, a spus Codrin Stefanescu.

Presedintele USR, Dan Barna, afirma ca PSD si-a anulat mitingul de la Bucuresti de „frica”. „Frica de romani, inclusiv de cei pe care ii obliga sa traverseze tara cu autobuzele de partid ca sa stea la cheremul lui Dragnea”, subliniaza Barna.

„DRAGNEA SI-A DAT SEAMA CA E DIN CE IN CE MAI NIMIC

Aud ca mitingul PSD din Bucuresti nu va mai avea loc. Le este frica, de fapt. Frica de romani, inclusiv de cei pe care ii obliga sa traverseze tara cu autobuzele de partid ca sa stea la cheremul lui Dragnea.

E bine ca a intrat frica in infractori. In ultimii doi ani nu au aratat niciun respect pentru romani. Tot ce au facut a fost sa apere hotia. Romania si romanii se trezesc. Vine in curand momentul sa plateasca pentru toate nenorocirile din ultimii ani. Pe 26 mai, la vot, incepe”, a scris Barna pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: