Umilitoarele infrangeri ale Rusiei. Kremlinul l-a dat afara pe generalul-colonel Alexander Juravliov de la comanda operatiunilor din nord-estul Ucrainei

externe

Rusia l-a demis pe comandantul districtului sau militar vestic, a anuntat luni agentia de presa RBC, ultimul dintr-o serie de inalti oficiali care au fost concediati dupa o serie de infrangeri si umilinte in razboiul din Ucraina.

RBC a precizat ca generalul-colonel Alexander Juravliov va fi inlocuit de generalul-locotenent Roman Berdnikov. Nu a existat o confirmare oficiala a acestei schimbari, care a fost raportata si de alte site-uri de stiri, scrie Reuters.

Districtul militar vestic este unul dintre cele cinci care alcatuiesc fortele armate ale Rusiei. Demiterea lui Juravliov urmeaza pierderilor dramatice suferite de Rusia in nord-estul Ucrainei luna trecuta si recuceririi de catre Ucraina, sambata, a orasului Liman, pe care Rusia il folosea ca un important centru logistic in regiunea Donetk.

Preluarea de catre Ucraina a initiativei in razboiul de sapte luni a provocat consternare din partea celor de la Kremlin si o rara ridiculizare publica a varfurilor de comanda ale Rusiei.

Citeste si: Doi apropiati ai lui Putin critica dur masinaria de razboi a Rusiei: „Generali mediocri, sa li se retraga medaliile/ Toti acesti ticalosi ar trebui trimisi desculti pe front cu arme automate”

Saptamana trecuta, Ministerul Apararii a declarat ca ministrul adjunct responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost inlocuit.

In august, agentia de stiri de stat RIA a raportat ca comandantul flotei din Marea Neagra a fost demis dupa o serie de umilinte, inclusiv scufundarea navei sale de razboi principale si pierderea a opt avioane de razboi intr-un atac asupra unei baze rusesti din Crimeea.

Mai mult despre:

Comentarii: