Un afacerist apropiat de Kremlin recunoaste: „Eu am fondat gruparea Wagner. Scopul a fost trimiterea de combatanti competenti in regiunea ucraineana Donbas”

externe

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni ca a fondat, in 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta in Ucraina si a recunoscut prezenta lui in special in Africa, Orientul Mijlociu si America Latina, transmite agentia France Presse, citata de Agerpres.

Intr-o postare pe retelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus ca a fondat grupul paramilitar in scopul trimiterii de combatanti competenti in regiunea ucraineana Donbas, in 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat nastere un grup de patrioti care si-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri intr-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai multi ani ca pune in practica planurile Kremlinului in diferite teatre de operatiuni, ceea ce Moscova a dezmintit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale si de media ruse de finantarea grupului Wagner, ai carui combatanti au fost vazuti mai ales in Siria, Libia, Ucraina si Republica Centrafricana.

Kremlinul a respins intotdeauna ca are legaturi cu grupari paramilitare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: